ارزان ترین مادربرد (کیفیت خوب در سال 1402، 2023)
راهنمای انتخاب و خرید ارزان ترین مادربرد
بدون شک، مادربرد را میتوان مهمترین و حیاتیترین قطعهی هر سیستم کامپیوتری در نظر گرفت. زیرا هیچ یک از اجزای یک سیستم، بدون آن به تنهایی قادر به کار کردن نیستند و علاوه بر این، مادربرد مقیاس و نوع ارتقاهای سخت افزاری که میتوانید در آینده روی سیستم خود اعمال کنید را نیز مشخص میکند. با توجه به اهمیت این قطعه، تصمیم گرفتیم یک سری از نکاتی که قبل از خرید آن باید بدانید را عنوان کنیم. همچنین، به معرفی ارزان ترین مادربرد های کنونی موجود در بازار نیز خواهیم پرداخت. مدلهایی که همین الان تنها با چند کلیک ساده، میتوانید از فروشگاه اینترنتی مبیت تهیه کنید.
به طور کلی، مادربرد را میتوان قلب یک سیستم کامپیوتری در نظر گرفت. حتی ارزان ترین مادربرد های موجود در بازار هم نقش مهمی در یک سیستم ایفا میکنند. این قطعه، مسئولیت کنترل و مدیریت تقریبا هر چیزی که به سخت افزار و نرم افزار یک سیستم ارتباط دارد را برعهده دارد. مادربردها دارای شکلها و اندازههای مختلفی هستند. این قطعات، حتی میتوانند نوع یک سیستم کامپیوتری و اندازه آن را نیز مشخص کنند. کاربران هم باید بر اساس مادربردی که در سیستم خود دارند، آن را ارتقاء دهند. پیش از معرفی ارزان ترین مادربرد های کنونی موجود در بازار کشورمان، به مهمترین نکاتی که زمان خرید یک مادربرد باید مد نظر داشته باشید، خواهیم پرداخت. لطفا همچنان با ما در مجله اینترنتی مبیت مگ همراه بمانید.
زمان خرید بهترین پرینتر اداری به چه مواردی باید توجه کرد؟ چاپگر خانگی ارزان باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ اطلاعات بیشتر را میتوانید در لینک مورد نظر به دست بیاورید.
نکات قابل توجه در خرید مادربرد
فرم فاکتور
فرم فاکتور، نشان دهندهی اندازه یک مادربرد است. مادربردها معمولا در ۴ سایز مختلف در بازار عرضه میشوند. این چهار سایز شامل Mini-ITX, Micro-ATX, ATX و همینطور E-ATX میشوند. کاربران میبایست بر اساس سیستم خود، سایز مناسب با آن را خریداری کنند. مادربردهای دارای فرم فاکتور Mini-ITX و Micro-ATX معمولا برای استفاده در سیستمهای جمعوجور و کوچک مناسب هستند. و فرم فاکتور E-ATX هم در سیستمهای بزرگتر به کار برده میشود. در بین فرم فاکتورهای مختلف، معمولا مادربردهای ATX محبوبتر و پرفروشتر هستند. زیرا اسلاتهای توسعهی بیشتری در آنها وجود دارد که باعث میشود زمان ارتقاء سیستم هم کاربردیتر باشند.
بنابراین، اولین نکته در خرید ارزان ترین مادربرد هم، تعیین و انتخاب فرم فاکتور مناسب است. زمانی که قصد خرید یک مادربرد جدید دارید و نمیدانید کدام فرم فاکتور را باید بر اساس سیستم خود انتخاب کنید یا مطمئن نیستید که چه سایزی برای آن مناسب است، میتوانید مادربرد قدیمی خود را معیار قرار دهید و آن را با سایزها و فرم فاکتورهای مختلف، مقایسه کنید. مدلهایی که در این مطلب قصد داریم معرفی کنیم، فرم فاکتور Micro-ATX دارند. یعنی نسبت به مادربردهای دیگر، کوچکتر هستند. البته، یک فرم فاکتور کوچکتر به اسم mini-ITX هم وجود دارد (بله، در اینجا مینی از ماکرو کوچکتر است).
سوکت های پردازنده
زمانی که فرم فاکتور مناسب با سیستم خود را انتخاب کردید، زمان آن میرسد که در مرحلهی بعدی خرید مادربرد به سوکت پردازنده توجه داشته باشید تا بتوانید پردازنده سیستم خود را روی مادربرد سوار کنید. معمولا سه نوع سوکت پردازنده وجود دارد که شامل LGA, PGA و BGA میشوند. پردازندههای Intel معمولا از سوکت LGA استفاده میکنند. پردازندههای AMD هم معمولا دارای سوکت PGA هستند. از بین این سه نوع، سوکتهای BGA کمتر از دو نمونهی دیگر رواج دارند و به نسبت، کمیابتر هستند. زیرا پردازنده، داخل آنها ادغام شده است. به همین دلیل، در آینده هم نمیتوان آن را ارتقاء داد.
بنابراین، پردازندههایی که از سوکت BGA استفاده میکنند، قابل ارتقاء نیستند. اگر فکر میکنید که ممکن است در آینده بخواهید سیستم خود را ارتقاء دهید، بهتر است به سراغ پردازندههایی بروید که از دیگر انواع سوکت استفاده میکنند. پس دانستیم که سوکت، نوع پردازندهای که میتوانیم در کنار مادربرد خود قرار دهیم و استفاده کنیم را مشخص میکند. به همین دلیل، پیشنهاد میکنیم قبل از اقدام به خرید ارزان ترین مادربرد ابتدا پردازندهای که قصد دارید در سیستم خود به کار بگیرید را انتخاب نمایید و سپس برای خرید مادربرد اقدام کنید. البته، در صورتی که ابتدا مادربرد خود را انتخاب کردید هم مشکلی نخواهد بود. فقط باید دقت داشته باشید که پردازندهای که انتخاب میکنید، با نوع سوکت مادربردتان سازگار باشد.
ارزان ترین گوشی هواوی که از کیفیت خوبی هم برخوردار باشد کدام است؟
اسلات های رم
مادربردی که قصد دارید خریداری کنید، نوع و تعداد RAM قابل استفاده در سیستم شما را مشخص میکند. بنابراین، لازم است که قبل از تصمیم گیری به خرید هر مدلی از حافظهی RAM، به این موضوع توجه داشته باشید و آن را مد نظر بگیرید. به شدت توصیه میکنیم که مادربردی انتخاب کنید که بتواند حداقل ۱۶ گیگابایت RAM را پشتیبانی کند. حتی اگر در حال حاضر تصمیم خاصی مبنی بر استفاده از چنین مقدار حافظهی رمی در سیستم خود نداشته باشید و بخواهیم RAM کمتری داشته باشید. در این میان، باید در نظر داشته باشید که حافظههای رم دو کاناله، در مقایسه با رمهای تک کانال عملکرد بهتری ارائه میدهند.
همچنین، باید مادربردی انتخاب کنید که حداقل ۲ تا ۴ اسلات رم داشته باشد. شاید اکنون به این تعداد اسلات نیاز نداشته باشید. اما RAM یکی از اجزایی است که امروزه به سرعت در حال تغییر و دگرگونی است و روزبهروز هم به حافظه RAM مورد نیازی که کاربران باید در اختیار داشته باشند، اضافه میشود. بنابراین، خریداری چیزی که امروز بیشتر از نیاز شماست، باعث میشود اگر هر زمانی در آینده قصد ارتقاء سیستم خود را داشتید، مادربردتان اسلات کافی برای این کار را داشته باشد تا بتوانید به تعداد RAMهای خود اضافه کنید.
نکته بعدی، این است که تعداد اسلاتهای رم، تا حد زیادی به فرم فاکتور مادربرد هم بستگی دارد. مادربردهای دارای فرم فاکتور M-ATX (مینی و ماکرو) معمولا دارای ۲ اسلات RAM هستند. اما مدلهای دارای فرم فاکتور ATX و E-ATX از چهار اسلات و حتی بیشتر هم پشتیبانی میکنند. بنابراین، فضای بسیار زیادی برای ارتقاهای احتمالی در آینده را نیز در اختیار کاربران قرار میدهند.
درگاه های PCIe
درگاه PCIe یکی از اتصالگران یا اسلاتهایی است که در مادربرد وجود دارد. اسلاتهای PCIe برای سالها، استانداردترین و رایجترین نوع توسعه دهنده به شمار میرفتند. کاربرد درگاههای PCIe، این است که به کارتهای توسعه اجازه میدهند تا به مادربرد متصل شوند. بسته به نوع یا روشی که قصد دارید از سیستم خود استفاده کنید، باید در نظر داشته باشید که آیا مادربرتان دارای اسلاتهای کافی برای برطرف کردن نیازهای شما هست یا خیر. به عنوان مثال، اگر گیمر هستید باید حداقل یک اسلات PCI express x16 فول اسپید در اختیار داشته باشید.
به همین ترتیب، اگر قصد دارید چندین کارت گرافیک به سیستم خود متصل کنید نیز باید تعداد بیشتری از این اسلاتها در مادربردتان وجود داشته باشد. مادربردها معمولا دارای اسلاتهای PCI استاندارد و همینطور PCIe هستند که اندازهی کوچکتری دارند و اجازهی اتصال سایر کارتها را به کاربران میدهند. برخی از این کارتها شامل کارت صدا، آداپتور Wi-Fi و سایر توسعه دهندگان اتصالات میشوند. میتوان گفت در بین تمامی اسلاتهایی که ممکن است در یک مادربرد وجود داشته باشد، اسلات PCI Express یا همان PCIe نقش پررنگی در اتصال کارتهای توسعه ایفا میکند.
نکات کلی که هنگام خرید هارد SSD باید به آن ها توجه کنید به همراه بهترین هارد SSD برای لپ تاپ در سال ۱۴۰۱، ۲۰۲۳ در لینک مورد نظر قید شدهاند.
SATA
پورتها، درگاهها و اتصالگران SATA تعداد و مقدار دستگاههای ذخیره سازی که میتوانید به سیستم خود متصل کنید را مشخص میکنند. هر یک از این پورتها به شما اجازه میدهند که انواع مختلفی از حافظههای اینترنال و اکسترنال از جمله دیسکهای HDD یا SSD را به سیستم خود متصل کنید. در واقع، نوع درگاه SATAی موجود در مادربرد سیستم شما، نشان میدهد که از چه نوع حافظهای میتوانید در آن استفاده کنید. نکته قابل توجه در این رابطه، این است که پیشنهاد میکنیم حتما سعی کنید مادربردی تهیه کنید که حداقل دارای استاندارد SATA شش گیگابایتی باشد.
زیرا حافظههای سازگار با این درگاه، معمولا بسیار پرسرعت هستند، عملکرد سریعی دارند و به شما اطمینان میدهند که سرعت بوت بالایی را در سیستم خود تجربه خواهید کرد. این استاندارد، با اسم SATA ۳.۰ هم شناخته میشود. با این که شاید انتظار نداشته باشید ارزان ترین مادربرد ها نظیر مدلهایی که قصد داریم در ادامه معرفی کنیم هم دارای SATA ۳.۰ باشند، اما از این درگاه پشتیبانی میکنند که میتواند آزادی عمل زیادی به کاربران بدهد.
اتصالات USB
بسیاری از مادربردها در پنلهای ورودی / خروجی پشتی خود دارای کانکتورهای قابل دسترسی هستند. این کانکتورها برای اتصال یک سری از وسایل جانبی مانند بلندگوهای استریو، ماوس، کیبورد و قطعات دیگر به کار برده میشوند. شاید اکثر افراد ترجیح بدهند مدلهایی انتخاب کنند که فقط از USB-C پشتیبانی میکنند. امری که به خودی خود بسیار عالی است. زیرا دستگاههای USB-C سرعت بسیار زیاد و خوبی دارند. همچنین، به کاربران اجازه میدهند که با سرعت بیشتری دادهها، فایلها و اطلاعات خود را جابجا کنند.
اما باید تمام لوازم جانبی که قصد دارید در سیستم خود استفاده کنید را مد نظر داشته باشید. این دستگاهها هم لازم است با مادربرد سازگاری داشته باشند. همچنین، برخی از آنها ممکن است از کانکتور USB-C پشتیبانی نکنند. بنابراین، حتما باید مادربردی را انتخاب کنید که بتواند از انواع USBهای مختلف پشتیبانی کند. در این حالت، خیالتان راحت خواهد بود که میتوانید از هر دستگاهی با هر نوعی از USB استفاده کنید.
برند و شرکت سازنده مادربرد
شاید فکر کنید این نکته اهمیت چندان زیادی ندارد. اما برند مادربرد به شدت در کیفیت آن تاثیرگذار است. همچنین، برخی از برندها ویژگیها و قابلیتهایی در مادربردهای خود به کار میگیرند که ممکن است در برندهای دیگر وجود نداشته باشند. مثلا ممکن است یک برند به خاطر درگاههای PCIe زیادی که در محصولات خود قرار میدهد، معروف باشد. یا یک برند دیگر، اسلاتهای RAM بیشتری از برندهای دیگر ارائه دهد. برخی از برندها در تولید و ساخت مادربردهای مخصوص گیمینگ بیشتر تخصص دارند. بنابراین، اگر گیمر هستید، میتوانید بیشتر به سراغ محصولات این برندها بروید.
برندهای پرشماری وجود دارد که برای سیستمهای معمولی و خانگی، مادربرد تولید میکنند. برخی از شناخته شدهترین و بهترینِ این برندها شامل Gigabyte, Asus, ASRock و MSI میشوند. همچنین، هر یک از آنها دارای لاین آپها و سریهای متعددی هستند که روی کاربران و سیستمهای خاصی تمرکز دارند. ارزان ترین مادربرد هایی که ما امروز برای معرفی در نظر گرفتهایم هم متعلق به همین برندها هستند. در بین ۳ مادربردی که قصد داریم امروز معرفی کنیم، ۲ مدل به برند گیگابایت و ۱ مدل هم به برند ایسوس تعلق دارند.
ویژگی های اضافه
به عنوان آخرین نکتهای که زمان خرید یک مادربرد لازم است که در نظر بگیرید، باید اشاره کنیم که مادربردها میتوانند یک سری ویژگیهای اضافه هم داشته باشند. نورپردازی RGB یکی از این موارد است. در صورت وجود این ویژگی، احتمالا باید یک هدرِ RGB هم وجود داشته باشد. این هدر، به کاربران اجازه میدهد که افکتهای نور را کنترل کنند. وای فای و حتی بلوتوث داخلی جهت اتصال بیسیم هم دو نمونهی دیگر از این ویژگیها هستند. البته، این دو ویژگی بیشتر در مادربردهای رده بالا و گران قیمتتر وجود دارد. انتظار وجود این دو ویژگی در ارزان ترین مادربرد ها کمی زیاد است.
همچنین، صد البته، هزینه خرید چنین مادربردهایی، از مادربردهایی که امروز برای معرفی به شما در نظر گرفتهایم، بیشتر است. اما در عوض، نیاز به استفاده از کارتهای توسعه را کاهش میدهند. on-board audio هم جزو این ویژگیها قرار میگیرد که نسبت به بقیه، میتواند کاربردیتر باشد. این ویژگی، در اکثر مادربردها وجود دارد. البته، معمولا فقط اسپیکرهای میانرده قادر به پشتیبانی از آن هستند. به طور کلی، همانطور که پیش از این هم اشاره کوتاهی کردیم، اگر مادربردی انتخاب کنید که دارای چنین ویژگیهایی باشد، دیگر نباید نگران تهیه و خرید کارتهای توسعهی اضافی باشید. البته، اگر با گرانتر بودن آنها مشکلی نداشته باشید.
اگر بودجه چندان زیادی ندارید، اما میخواهید یک تبلت خوب خریداری کنید، در لینک مورد نظر میتوانید با بهترین تبلت تا ۳ میلیون تومان در سال ۱۴۰۱، ۲۰۲۳ آشنا شوید.
معرفی ارزان ترین مادربرد
با نگاهی به نکات قابل توجه در خرید مادربرد، زمان معرفی ارزان ترین مادربرد های کنونی بازار کشورمان رسیده است. محصولاتی که علیرغم قیمت پایین خود، همچنان از کیفیت بالایی برخوردار هستند. در واقع، ارزان بودن آنها به هیچ وجه به معنی بیکیفیت بودنشان یا اینکه دارای ویژگیها و قابلیتهای کمی هستند، نیست. بیشتر میتوان آنها را مقرون صرفه دانست. زیرا ضمن حفظ ویژگیهای حیاتی و مهمی که باید در همهی مادربردهای مدرن امروزی وجود داشته باشد، به واسطهی قیمت پایینی که دارند، برجسته هستند. این شما و این هم ارزان ترین مادربرد های کنونی بازار که از وبسایت مبیت میتوانید خریداری کنید.
مادربرد ایسوس مدل H310M-C R2.0
مشخصات مادربرد ایسوس مدل H310M-C R2.0
فرم فاکتور | micro ATX |
تعداد و نوع سوکت پردازنده | یک عدد Intel LGA ۱۱۵۱ |
پردازندههای قابل پشتیبانی | 8th Generation Core i7 / Core i5 / Core i3 / Pentium / Celeron |
تعداد اسلات PCI Express x1 | یک عدد |
تعداد اسلات PCI Express x16 | یک عدد |
کانکتور SATA ۳.۰ | چهار عدد |
تعداد و نوع اسلات M.2 | یک عدد PCIe ۳.۰ x4 و Sata ۳.۰ |
تعداد و نوع اسلات حافظه قابل پشتیبانی | دو عدد DDR4 |
حداکثر حافظه رم قابل پشتیبانی | ۳۲ گیگابایت |
تعداد پورت USB ۳.۱ | دو عدد |
مطلب بهترین هدفون جی بی ال برای آن دسته از افرادی تهیه و تنظیم شده که قصد خرید یک هدفون بی سیم از یک برند معتبر و شناخته شده دارند که خیالشان از کیفیت آن کاملا راحت باشد.
نگاهی کلی به مادربرد ایسوس مدل H310M-C R2.0
اولین محصولی که میتوانیم به عنوان ارزان ترین مادربرد به شما معرفی کنیم، به ایسوس تعلق دارد. مادربرد H310M-C R2.0 تمرکز خود را روی ارائهی بهترین ویژگیها با کمترین قیمت ممکن معطوف کرده است. امری که منجر به این شد تا آن را امروز به عنوان یکی از ارزان ترین مادربرد ها برای معرفی به شما همراهان عزیز در نظر بگیریم. از نظر کارت گرافیک قابل پشتیبانی در این مادربرد، میتوانیم بگوییم که کاربران امکان استفاده از GPUهای دارای اسلات PCI Express x16 را در این مادربرد دارند. همچنین، ۲ اسلات حافظهی DDR4 در این مادربرد وجود دارد. که به کاربران اجازه میدهد حداکثر تا سقف ۳۲ گیگابایت RAM به این مادربرد متصل کنند. فرم فاکتور این مادربرد microATX است و ابعاد آن نیز ۲۴۴ × ۱۹۳ میلی متر کیباشد.
در پنل پشتی آن، یک پورت PS/2 برای کیبورد و یکی هم برای ماوس در نظر گرفته شده است. همچنین، دو پورت USB ۳.۱ و چهار پورت USB ۲.۰ نیز در این قسمت از مادربرد H310M-C R2.0 وجود دارد. با این حال، درگاهی برای اتصال اجزای USB-C در نظر گرفته نشده است. پورت DVI و VGA هم برای خروجی تصویر در آن وجود دارد. حداکثر رزولوشن قابل پشتیبانی آن به ۱۹۲۰ × ۱۲۰۰ پیکسل میرسد. اما به واسطهی عدم وجود درگاه HDMI کاربران قادر به استفاده از این ویژگی نخواهند بود. ۸ کانال صوتی به همراه ۳ جک ۳.۵ میلی متری را نیز باید به لیست مشخصات مادربرد H310M-C R2.0 اضافه کنیم. این مادربرد از کانکتور قدرت ۴ پین ATX استفاده میکند که برق مورد نیاز این مادربرد را به آن میرساند.
مادربورد ام اس ای مدل B460 m Pro VDH pro
مشخصات مادربورد ام اس ای مدل B460 m Pro VDH pro
تعداد و نوع سوکت پردازنده | یک عدد Intel LGA ۱۲۰۰ |
چیپست | B460 |
پردازندههای قابل پشتیبانی | corei3 corei5 corei7 corei9 |
تعداد کانکتور SATA ۳.۰ | چهار عدد |
نوع اسلات M.2 | دو عدد |
تعداد اسلات حافظه | چهار عدد |
نوع حافظه قابل پشتیبانی | DDR4 |
حداکثر حافظه پشتیبانی شده | ۶۴ گیگابایت |
پورت DVI | دارد |
پورت HDMI | دارد |
پورت LAN | 10 /100 / 1000 |
کارت شبکه WLAN | دارد |
بلوتوث | دارد |
کارت صدا | دارد |
نگاهی کلی به مادربورد ام اس ای مدل B460 m Pro VDH pro
ام اس ای (MSA) یکی از معتبرترین و شناخته شدهترین برندهایی است که در زمینه تولید و ساخت قطعات سخت افزاری فعالیت میکند. در طی این مدت فعالیت، موفق شده خودش را به عنوان یکی از بهترین برندها چه در زمینه ساخت مادربرد و چه در زمینه ساخت سایر قطعات سخت افزاری مطرح کند و اعتبار خوبی برای خودش دست و پا کند. این برند با تکیه بر این سابقهی درخشان، محصولی به اسم B460 m Pro VDH pro تولید کرده که یکی از بهترین مادربردهای ارزان قیمت کنونی بازار کشورمان نیز به شمار میرود. این مادربرد علیرغم قیمت پایین خود، ویژگیها و مشخصات بسیار خوبی دارد. در حدی که میتوان آن را با بهترین محصولات موجود در این بازار هم مقایسه کرد.
این مادربرد دارای یک سوکت Intel LGA ۱۲۰۰ است و همانطور که از اسم آن هم میتوان حدس زد، از چیپست B460 استفاده میکند. همچنین، چهار کانکتور SATA ۳.۰ در اختیار دارد و ۲ اسلات M.2 نیز در آن به کار برده شده است. مادربرد ام اس ای مدل B460 m Pro VDH pro از ۴ اسلات حافظه RAM DDR4 پشتیبانی میکند که هر یک از آنها قابلیت پشتیبانی از ۱۶ گیگابایت حافظه رم دارند. بنابراین، حداکثر حافظهی قابل پشتیبانی در B460 m Pro VDH pro به ۶۴ گیگابایت میرسد که برای هر نوع مصرفی که داشته باشید، کاملا کفایت میکند. همانطور که اشاره شد، فقط با یک نگاه به این مشخصات، میتوان متوجه شد که مادر برد B460 m Pro VDH pro از برند ام اس ای یکی از بهترین مادربردهای ارزان قیمتی است که میتوانید تهیه کنید.
مادربرد گیگابایت مدل H510M H rev. 1.0
مشخصات مادربرد گیگابایت مدل H510M H rev. 1.0
فرم فاکتور | micro ATX |
تعداد و نوع سوکت پردازنده | یک عدد Intel LGA ۱۲۰۰ |
پردازندههای قابل پشتیبانی | نسل ۱۱ پردازندههای سری Core اینتل و نسل ۱۰ پردازندههای سری Core به همراه سلرون و پنتیوم گلد اینتل |
تعداد اسلات PCI Express x1 | یک عدد |
تعداد اسلات PCI Express x16 | یک عدد |
تعداد و نوع اسلات M.2 | ندارد |
تعداد و نوع اسلات حافظه قابل پشتیبانی | دو عدد DDR4 |
حداکثر حافظه رم قابل پشتیبانی | ۶۴ گیگابایت |
تعداد پورت USB 2.0 | چهار عدد |
پورت PS/2 | یک عدد کومبو برای اتصال ماوس و کیبورد |
کارت شبکه LAN | Realtek GbE LAN chip (۱ Gbit/۱۰۰ Mbit) |
برای آشنایی با ارزان ترین گوشی اپل میتوانید به مطلب مورد نظر که لینک آن را قرار دادهایم، مراجعه کنید.
نگاهی کلی به مادربرد گیگابایت مدل H510M H rev. 1.0
دومین مادربردی که قصد داریم به عنوان ارزان ترین محصول به شما معرفی کنیم، به برند گیگابایت تعلق دارد. این محصول، دارای فرم فاکتور microATX است و دارای ۳ جک ۳.۵ میلی متری میباشد. از کارت صدای Realtek Audio CODEC استفاده میکند. و حداکثر تا دو اسلات DIMM دو کاناله میتواند پشتیبانی کند. حداکثر ظرفیت قابل پشتیبانی در هر اسلات، ۳۲ گیگابایت است. یعنی در این مادربرد، حداکثر ۶۴ گیگابایت RAM میتوانید به دست بیاورید. درمورد حافظهی ذخیره سازی قابل استفاده در این محصول نیز میتوانیم بگوییم که چهار عدد درگاه SATA شش گیگابایتی در آن وجود دارد. همچنین، یک درگاه M.2 هم در دسترس میباشد. این اسلات، یکپارچه با چیپست است و قابلیت پشتیبانی از حالت PCIe ۳.۰ x4 و PCIe ۳.۰ x2 و SATA در اختیار دارد.
در ارتباط با اسلاتهای توسعهی مادربرد H510M H rev. ۱.۰ باید اشاره کنیم که از ۱ اسلات x16 و ۱ اسلات x1 استفاده میکند. اسلات اولِ x16 قابلیت پشتیبانی از حالت PCIe ۴.۰ x16 در زمان استفاده از پردازندههای نسل ۱۰ و ۱۱ در اختیار دارد و با پردازنده یکپارچه شده است. همچنین، اسلاتِ x1 نیز قابلیت پشتیبانی از حالت PCIe ۳.۰ x1 در اختیار دارد. مجموع درگاههای USB پشت این مادربرد به ۶ عدد میرسد که هیچ یک از آنها USB-C نیستند. در واقع، شامل دو عدد USB ۳.۱ نسل یک و همینطور چهار عدد USB ۲.۰ میشوند. همچنین، ۱ درگاه اترنت از نوع Realtek 1GbE نیز در آن وجود دارد. با این حال، قابلیت پشتیبانی از وای فای و بلوتوث ندارد. قدرت آن نیز از طریق یک کانکتور برق ۲۴ پین ATX تامین میشود.
مادربرد گیگابایت مدل GA-H110M-S2PT
مشخصات مادربرد گیگابایت مدل GA-H110M-S2PT
فرم فاکتور | micro ATX |
تعداد و نوع سوکت پردازنده | یک عدد Intel LGA ۱۱۵۱ |
پردازندههای قابل پشتیبانی | 8th Generation Core i7 / Core i5 / Core i3 / Pentium / Celeron |
تعداد اسلات PCI Express x1 | یک عدد |
تعداد اسلات PCI Express x16 | یک عدد |
کانکتور SATA ۳.۰ | چهار عدد |
تعداد و نوع اسلات M.2 | ندارد |
تعداد و نوع اسلات حافظه قابل پشتیبانی | دو عدد DDR4 |
حداکثر حافظه رم قابل پشتیبانی | ۳۲ گیگابایت |
تعداد پورت USB ۳.۱ | ندارد (دارای دو درگاه USB ۳.۰ و دو درگاه USB ۲.۰) |
ارزان ترین گوشی شیائومی که از کیفیت خوبی هم برخوردار باشد، کدام است؟
نگاهی کلی به مادربرد گیگابایت مدل GA-H110M-S2PT
سومین و آخرین محصول که به عنوان ارزان ترین مادربرد به شما معرفی میکنیم، مجددا به برند گیگابایت تعلق دارد. این محصول دارای پردازنده گرافیکی مجتمع اینتل با حداکثر حافظه اشتراکی ۵۱۲ مگابایت است. حداکثر رزولوشن خروجی در حالت D-Sub نیز در آن به ۱۹۲۰ × ۱۲۰۰ پیکسل میرسد. وجود بایوس دوگانه هم یکی دیگر از ویژگیهای آن است. همچنین، پشتیبانی از APP Center، برنامههای EasyTune و On / Off Charge به همراه Q-Flash و Smart Switch و Xpress Install را هم باید به این لیست اضافه کنیم. برای اتصال پردازنده، یک سوکت Intel LGA ۱۱۵۱ در نظر گرفته شده است. این سوکت کاربران را قادر میکند که از پردازندههای 8th Generation Core i7 / Core i5 / Core i3 / Pentium / Celeron در سیستم خود استفاده کنند.
با استفاده از اسلات PCI Express x16 شانزده مسیرهای که در این مادربرد به کار برده شده، کاربران فقط امکان استفاده از یک کارت گرافیک دارند. اما از نظر حافظه داخلی، چهار کانکتور SATA ۳.۰ در این مادربرد وجود دارد. این تنها کانکتور مادربرد GA-H110M-S2PT برای اتصال حافظه است و اسلات M.2 در آن وجود ندارد. تامین قدرت آن نیز برعهدهی کانکتور برق اصلی ۲۴ پبن ATX، کانکتور برق ۸ پین ATX و هدر برق فن پردازنده گذاشته شده است. این مادبرد، قادر به پشتیبانی از ۲ اسلات حافظه RAM DDR4 است که هر یک از آنها تا سقف ۱۶ گیگابایت رم پشتیبانی میکنند. بنابراین، حداکثر RAM قابل پشتیبانی در این مادربرد به ۳۲ گیگابایت میرسد. کارت شبکه LAN از نوع ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه و ۳ عدد جک ۳.۵ میلی متری هم دیگر ویژگیهای آن هستند.
مادربرد ایسوس مدل TUF Z590-PLUS GAMING
مشخصات مادربرد ایسوس مدل TUF Z590-PLUS GAMING
فرم فاکتور | ATX |
تعداد و نوع سوکت پردازنده | یک عدد Intel LGA ۱۲۰۰ |
پردازندههای قابل پشتیبانی | نسل ۱۰ پردازندههای سری Core، سلرون و پنتیوم گلد اینتل و نسل ۱۱ پردازندههای سری Core اینتل |
تعداد اسلات PCI Express x1 | دو عدد |
تعداد اسلات PCI Express x16 | دو عدد |
کانکتور SATA ۳.۰ | شش عدد 6Gb/s |
تعداد و نوع اسلات M.2 | سه عدد |
تعداد و نوع اسلات حافظه قابل پشتیبانی | چهار عدد DIMM |
حداکثر حافظه رم قابل پشتیبانی | ۱۲۸ گیگابایت (۳۲ گیگابایت در هر اسلات) |
مجموع درگاههای USB | هفت عدد شامل دو USB ۳.۲ Gen ۲ دو USB ۳.۲ Gen ۱ دو USB ۲.۰ و یک USB ۳.۲ Gen 2x2 |
نگاهی کلی به مادربرد ایسوس مدل TUF Z590-PLUS GAMING
اگر بتوانید کمی بودجه خود را افزایش دهید، میتوانید به سراغ TUF Z590-PLUS GAMING بروید. این مادربرد، جزو محصولات برند ایسوس است. اگر بخواهیم آن را با سایر مادربردهایی که در این مطلب معرفی کردیم مقایسه کنیم، میتوانیم بگوییم که چند مرحله بالاتر از آنها است و از قابلیتها و امکانات بسیار بیشتری هم نسبت به آنها برخوردار میباشد. همچنین، اولین مادربرد معرفی شده در این مطلب محسوب میشود که از فرم فاکتور ATX استفاده میکند. این یعنی سایز آن هم از سایر مدلهای معرفی شده در این مطلب بزرگتر است. به سبب بزرگتر بودن آن، درگاهها و اسلاتهای بسیار بیشتری هم پشتیبانی میکند. به عنوان مثال، کاربران امکان استفاده از ۴ درگاه RAM DIMM در این مادربرد دارند.
هر یک از این اسلاتها اجازهی استفاده از حداکثر ۳۲ گیگابایت RAM به کاربران میدهند. بدین ترتیب، کاربران قادر به استفاده از حداکثر ۱۲۸ گیگابایت حافظه RAM در این مادربرد هستند. سوکت پردازندهی موجود در این مادربرد، Intel LGA ۱۲۰۰ است که قادر به پشتیبانی از نسل ۱۰ پردازندههای سری Core، سلرون و پنتیوم گلد اینتل و نسل ۱۱ پردازندههای سری Core اینتل میباشد. همچنین، مجموعا از ۷ درگاه یو اس بی پشتیبانی میکند. این هفت درگاه عبارت هستند از دو USB ۳.۲ Gen ۲ دو USB ۳.۲ Gen ۱ دو USB ۲.۰ و یک USB ۳.۲ Gen 2×2. در کنار این پورتها نیز درگاه HDMI و Display Port به همراه پورت LAN و یک درگاه خروجی اپتیکال و ۵ جک ۳.۵ میلیمتری دیده می شود که در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند تا بهترین عملکرد را ارائه دهند.
سایر ویژگی های مادربرد ایسوس مدل TUF Z590-PLUS GAMING
وجود سه عدد کانکتور M.2 را نیز باید به لیست بلندبالای قابلیتهای این مادربرد اضافه کنیم. این سه درگاه، امکان اتصال هر نوع حافظهی SSD را به کاربران خواهند داد. از مشخصات فنی مادربرد TUF Z590-PLUS GAMING که بگذریم، میتوانیم بگوییم که به طور کلی، در انواع کیسهای مختلف قابل استفاده است. در قسمت داخلی مادربرد نیز اتصالات مختلفی نظیر دو اسلات PCI Express، شش کانکتور SATA ۳.۰ به همراه سه کانکتور M.2 و همینطور کانکتورهای برق دیده میشود. اتصالات برق این مادربرد شامل کانکتور برق اصلی ۲۴ پین و کانکتور برق ۸ پین به همراه کانکتور برق ۴ پین و هدر برق فن پردازنده میشوند. در کنار آن شش کانکتور فن نیز برای این محصول در نظر گرفته شده که از بالا رفتن دمای سیستم جلوگیری میکنند.
درگاه های رایج در مادربرد
بررسی نواحی ورودی / خروجی زمان خرید مادربرد، اهمیت زیادی دارد. بدین ترتیب، اطمینان پیدا میکنید که مادربرد مورد نظرتان گزینههای اتصالات خروجی که به دنبال وجود آنها هستید را در اختیار دارد. اما علاوه بر این، لازم است هدرهای USB موجود در مادربردی که قصد دارید خریداری کنید را هم بررسی نمایید. با انجام این کار، میتوانید پورتهای بیشتری به اتصالات موجود در پنل جلوی کیس PC خود و یا اسلاتهای توسعهای که در پشت آن وجود دارد، متصل کنید. در ادامه، درگاههای رایج در یک مادربرد را نام میبریم.
با استفاده از بهترین سینما خانگی ارزان میتوانید با پرداخت یک هزینهی نه چندان زیاد، هنوز هم تجربه دلچسب و خوبی از تماشای فیلم و سریال به دست بیاورید.
USB ۳ یا USB ۳.۱ نسل اول
اکثر مادربردها، تعداد زیادی از این درگاهها ندارند. یعنی این درگاه در اکثر مادربردها وجود ندارد و حتی مادربردهایی که دارای این درگاهها هستند هم تعداد کمی از آنها را در اختیار دارند.
USB ۳.۱ یا USB ۳.۲ نسل دوم
هنوز قطعات و لوازم جانبی چندان زیادی وجود ندارد که دارای این استاندارد باشند. اما این استاندارد، دارای ۱۰ گیگابایت پهنای باند است. این مقدار، دو برابر چیزی است که با استفاده از درگاههای USB ۳.۱ نسل اول یا USB ۳ به دست میآورید. جالب است که بدانید USB ۳.۲ نسل دوم ۲ × ۲ مجددا دو برابر پهنای باند بیشتری دارد. یعنی دو خط ۱۰ گیگابیت بر ثانیهای در اختیار دارد. البته، فقط مادربردهای میانرده و رده بالای High-end از چنین درگاههایی پشتیبانی میکنند. و محصولاتی که به عنوان ارزان ترین مادربرد میتوان آنها را در نظر گرفت، دارای چنین قابلیتی نیستند.
USB Type-C
این پورتها میتوانند با USB ۳.۱ نسل یک یا USB ۳.۱ نسل دو سازگار باشند. همچنین، برای دستگاههای جدیدترِ امروزی نظیر گوشیهای موبایل هوشمند و تبلتهای جدید طراحی شدهاند. تعدادی از این درگاهها نیز فقط با USB ۲.۰ سازگار هستند و اغلب به عنوان پورتهای Audio USB-C با هدف اتصال هدستهای USB-C برچسب گذاری میشوند.
HDMI / DisplayPort Video out
فقط درصورتی به این نوع درگاهها نیاز پیدا خواهید کرد که بخواهید از گرافیکهای یکپارچه سازی شده استفاده کنید. کارتهای گسستهی مستقل، دارای پورتهای مخصوص به خودشان هستند و از این پورتها استفاده نمیکنند.
در صورتی که قصد خرید یک تلویزیون خوب از یک برند معتبر و شناخته شده را دارید، پیشنهاد میکنیم که ابتدا به لینک مورد نظر مراجعه نمایید و با بهترین تلویزیون سونی آشنایی پیدا کنید.
پورت های صدا
اگر قصد استفاده از اسپیکر یا هدفونهای آنالوگ دارید، میتوانید در بین ارزان ترین مادربرد ها به دنبال مدلهایی بگردید که دارای این ویژگی باشند. لازم به ذکر است که مدلهایی که در این مطلب معرفی شدهاند، از این ویژگی پشتیبانی میکنند.
درگاه های PS/2
این نوع درگاهها امکان سازگاری با یک سری از ماوسها و کیبوردهای واقعا قدیمی را به مادربرد سیستم شما خواهند داد.
تاندربولت
وجود مادربردهایی که دارای درگاه تاندربولت باشند، بسیار سخت است. این گونه مادربردها، بسیار کمیاب هستند. مخصوصا اگر در بین ارزان ترین مادربرد ها به دنبال مدلی باشید که چنین قابلیتی داشته باشد. اگر بخواهیم صادقانه راهنمایی کنیم، در ارزان ترین مادربرد های بازار نباید دنبال مدلی باشید که بتواند از تاندربولت پشتیبانی کند. چون نیست. با این حال، یک سری از بردها وجود دارند که از طریق کارتهای افزودنی اختصاصی، این قابلیت را به کاربران میدهند که از مزایای درگاه تاندربولت استفاده کنند. فایدهی استفاده از این درگاه هم این است که سریعترین اتصالات ممکن را برای شما فراهم میآورد که سرعت آنها تا سقف ۴۰ گیگابیت بر ثانیه هم میتواند برسد.
تعداد اسلات های RAM مورد نیاز در مادربرد
اکثر مادربردهای میانرده به بالا که امروزه در بازار وجود دارد، دارای چهار اسلات RAM هستند. البته، مدلهایی که امروز به عنوان ارزان ترین مادربرد های کنونی موجود در بازار کشورمان معرفی کردیم، همه از دو اسلات RAM DDR4 پشتیبانی میکنند. مادربردهای کوچک و جمع و جور دارای فرم فاکتور Mini-ITX هم همینطور هستند و فقط از دو اسلات رم پشتیبانی میکنند. جالب است بدانید یک سری از بردهای های-اندِ HEDT هشت اسلات رم دارند که شگفت آور است. در هر صورت، همانطور که احتمالا میتوانید حدس بزنید، تعداد اسلاتهای رم موجود در یک مادربرد، تعداد یا مقدار RAM قابل استفاده در آن را تعیین میکند.
در واقع، مقدار رم موجود در یک سیستم کاملا به تعداد اسلاتهایی که مادربرد میتواند پشتیبانی کند، بستگی دارد. برای کاربران عادی که نهایت استفادهی سنگین آنها به مصارف گیمینگ خلاصه میشود، وجود ۱۶ یا دیگر حداکثر ۳۲ گیگابایت RAM کاملا کفایت میکند. این در حالی است که ارزان ترین مادربرد هایی که در این مطلب معرفی کردیم هم قابلیت پشتیبانی از این مقدار رم و حتی بیشتر از آن را در اختیار دارند. حتی با وجود ۲ اسلات هم میتوان حداکثر ۶۴ گیگابایت RAM در سیستم به کار برد که برخی از مدلهایی که در این مطلب معرفی کردیم، از این ویژگی پشتیبانی میکنند و اجازه استفاده از ۶۴ گیگابایت رم به کاربران میدهند.
بهترین تلویزیون ایرانی کدام است؟
اسلات های توسعه مورد نیاز در مادربرد
به احتمال زیاد، اکثر کاربران امروزه فقط به دو نوع اسلات توسعه نیاز دارند که عبارت هستند از:
- PCIe x1 کوتاه (معمولا برای مواردی نظیر توسعه USB و SATA به کار برده میشود) و
- اسلات بلندترِ PCIe x16 slot (برای کارت گرافیک، کارت RAID و حافظههای فوق پرسرعتِ PCIe به کار میرود).
اگر قصد دارید که فقط یک کارت گرافیک در مادربرد خود نصب کنید یا تعدادی درایو SATA و M.2 داشته باشید و شاید هم یک کارت صدا یا ویدیو کپچر در آن به کار بگیرید، به احتمال بسیار زیاد اکثر بردهای دارای فرم فاکتور ATX یا Micro-ATX برایتان مناسب خواهند بود. این مادربردها دارای حداقل یک اسلات x16 و یک یا دو اسلات x1 هستند. یک سری از مادبردها هم وجود دارند که به جای PCIe ۳.۰ که در طی چند سال اخیر بسیار رواج داشت، از PCIe ۴.۰ پشتیبانی میکنند که نسبتا جدیدتر است. از نظر فنی PCIe ۴.۰ پهنای باند موجود در هر خط PCIe را دو برابر افزایش میدهد.
نکته اینجاست که در حال حاضر به غیر از SSDهای PCIe ۴.۰ هنوز اجزای زیادی وجود ندارد که موفق شده باشند در چنین مقیاس گستردهای از فناوری PCIe ۴.۰ استفاده کنند. بنابراین، فعلا با اطمینان میتوان گفت وجود این ویژگی در مادربرد هنوز اهمیت چندان زیادی ندارد. اگر فکر میکنید که واقعا باید کارتها و درایوهای پرشمار و زیادی در PC خود داشته باشید، باید خرید یکی از پلتفرمهای های-اندِ HEDT را مد نظر بگیرید. زیرا دارای خطوط PCIe بسیار زیادی هستند. در غیر این صورت، خطوط موجود در ارزان ترین مادربرد موجود در بازار هم میتواند کاملا تمامی نیازهای شما را برطرف کند.
جمع بندی
افرادی که به دنبال ارزان ترین مادربرد هستند، باید بدانند قیمت پایینِ این مدلها، صرفا نشان دهندهی بیکیفیت بودنشان یا اینکه قابلیتها و امکانات کمی دارند، نیست. بلکه مدلهای معرفی شده در این مطلب، دارای بیشترین و بهترین تواناییها به عنوان یک مادربرد خوش قیمت و ارزان در رنج قیمت خود هستند. در واقع، این ویژگی، شاخصهی اصلی آنها محسوب میشود. محصولاتی که میتوانید همین الان تنها با چند کلیک ساده از وبسایت مبیت تهیه کنید.
استفاده از بهترین مچ بند هوشمند سامسونگ به شما کمک میکند تا فعالیتهای ورزشی خود را به طور دقیق تحت نظر بگیرید و از تعداد زیادی امکانات و قابلیتهای جذاب دیگر نیز بهرهمند شوید.
بنابراین، خیالتان باید راحت باشد که تعداد اسلاتها و درگاههایی که در اختیارتان قرار میدهند، به قدری زیاد هست که بتوانند تمام نیازهای شما به عنوان یک کاربر عادی را برطرف کنند. این سه مادربرد حتی برای مصارف گیمینگ هم کاملا مناسب هستند. زیرا به عنوان مثال، هر ۳ مادربرد معرفی شده در این مطلب، از مقدار بسیار زیادی حافظه RAM پشتیبانی میکنند که میتواند به ۳۲ و حتی ۶۴ گیگابایت هم برسد. این مقدار، حتی برای گیمرهای هاردکور و حرفهای هم بسیار زیاد است.