علم و تکنولوژی

5 ابزار برتر برای وب کنفرانس به صورت رایگان

امروزه وب کنفرانس به عنوان یکی از روش‌های بسیار مطلوب برای انجام کارهای تیمی و از راه دور، طرفداران بسیار زیادی دارد؛ اما هزینه بالای استفاده از ابزارها مرتبط با این حوزه، سبب شده تا بسیاری از شرکت‌­های استارتاپی و کارآفرینی برای ایجاد یک جلسه آنلاین، از ابزارهای وب کنفرانس رایگان کمک بگیرند. اگر چه برخی از این نرم افزارها در حالت رایگان فاقد ویژگی­‌های یک برنامه پولی می‌باشند و یا فقط یک دوره آزمایشی محدود، سرویس ارائه می‌دهند، اما بسته به شرایط  و نوع وب کنفرانس، ممکن است حتی با این محدودیت‌ها، استفاده از آن،نیاز بسیاری از کاربران را برآورده سازد. در این مقاله سعی شده تا پنج ابزار بسیار جالب که به صورت رایگان برای شما امکان برگزاری یک کنفرانس آنلاین را فراهم می­‌کنند، مورد بررسی قرار گیرد.

ابزار Dialpad Meetings

Dialpad یک ابزار وب کنفرانس بسیار مفید برای ایجاد کنفرانس‌­های ویدئویی است که حتی در حالت رایگان، دارای ویژگی‌های بسیار جالبی می­‌باشد؛ از جمله این ویژگی‌­ها می‌­توان به قابلیت ضبط تماس، نسخه‌­برداری از صدا، اشتراک‌گذاری صفحه نمایش اشاره کرد. در حالت رایگان، برنامه اجازه دسترسی حداکثر 10 شرکت‌­کننده به جلسه آنلاین را فراهم می­‌نماید؛ اما در صورت استفاده از نسخه پریمیوم، حداکثر تا 100 شرکت­‌کننده می‌­توانند در وب کنفرانس حضور یابند.

اگر چه در نسخه رایگان محدودیتی برای تعداد تماس­‌ها در نظر گرفته نشده و برای شروع یا پیوستن به یک جلسه، نیاز به هیچ گذرواژه­ای نیست؛ اما هر تماس تنها می­‌تواند 45 دقیقه طول بکشد و امکان برقراری تماس­ بین المللی نیز مقدور نمی‌باشد.

ابزار Intermedia AnyMeeting

این برنامه در گذشته با عنوان Freebinar شناخته می­‌شد که امکان برگزاری وب کنفرانس رایگان مبتنی بر آگهی را برای کاربران خود، فراهم می‌­کرد؛ اما در حال حاضر Intermedia AnyMeeting یک ابزار وب کنفرانس پولی می­‌باشد که می‌­توان در یک دوره آزمایشی 14 روزه از آن به صورت رایگان استفاده نمود.

در این برنامه دو سطح قیمتی Lite و Pro در نظر گرفته شده که در هر حالت، شما می‌­توانید به صورت نامحدود، جلسات آنلاین خود را با حداکثر 200 نفر برگزار کنید. از دیگر امکانات این برنامه می­‌توان به قابلیت اشتراک‌گذاری صفحه نمایش، برقراری تماس‌­های صوتی VoIP/PSTN و چت اشاره نمود. در نسخه Pro امکاناتی دیگری مانند توانایی ضبط جلسات، بارگذاری فایل­‌های ارائه، یادداشت برداری نیز وجود دارد.

از جمله مزایای Intermedia AnyMeeting می‌­توان به عدم نیاز شرکت­‌کنندگان به برنامه یا افزونه خاصی برای پیوستن به جلسه اشاره کرد، اما باید به خاطر داشت که میزبان جلسه باید از طریق نرم‌­افزار، وب کنفرانس را مدیریت کند.

ابزار Mikogo

Mikogo یکی دیگر از ابزارهای عالی وب کنفرانس می­‌باشد که شما می­‌تواید به راحتی در یک دوره آزمایشی رایگان 14 روزه از آن استفاده کنید. در نسخه پولی این برنامه امکان تشکیل جلسات آنلاین با تعداد نامحدود از شرکت کنندگان وجود دارد و تمام ویژگی‌­های ضروری مورد نیاز برای ایجاد یک وب کنفرانس بی عیب و نقص، در نظر گرفته شده است.

میزبان یا میزبان­‌های جلسه این قابلیت را دارند تا ویدئوی کنفرانس را ضبط کنند، ارائه دهندگان را تغیر دهند و یا اشتراک‌گذاری صفحه نمایش را متوقف سازند؛ حتی می‌­توانید در زمان اشتراک‌­گذاری صفحه نمایش سرعت و کیفیت رنگ را برای صرفه جویی در پهنای باند مصرفی، تنظیم نمایند.

ابزار Skype

Skype یکی از اولین سرویس­‌های چت تصویری می­‌باشد که امکان برقراری تماس و ویدئو کنفرانس رایگان را برای کاربران خود فراهم کرده است. این نرم‌افزار اکثر ابزارها و ویژگی‌های مشابه با نرم‌­افزارهای پولی را فراهم کرده که از جمله آن‌­ها می­‌توان به قابلیت اشتراک­‌گذاری صفحه نمایش، بارگذاری فایل‌های متنی، صوتی و تصویری با کیفیت HD اشاره نمود؛ همچنین گزینه‌­هایی برای ترجمه به صورت همزمان، ارسال پیام کوتاه و تماس با تلفن ثابت نیز در این برنامه وجود دارد.

یکی از معایب اسکایپ، امکان میزبانی تنها 10 نفر به صورت همزمان است. با این وجود، Skype برای کاربرانی که قصد انجام تماس­‌های بین المللی دارند، بسیار مناسب می­‌باشد. این برنامه به شما امکان می‌دهد تا با پرداخت یک هزینه ماهانه، بتوانید با سراسر جهان تماس برقرار کنید (در ایالات متحده هزینه 2.99 دلار در ماه برای این سرویس در نظر گرفته شده است)؛ همچنین یک گزینه پرداخت از طریق اعتبار اسکایپ نیز داخل برنامه تعبیه شده که از طریق آن به راحتی امکان ارتقاء سرویس وجود دارد.

ابزار Zoom

Zoom، مانند سایر برنامه­‌های مورد بررسی در این مقاله، یک ابزار بسیار مفید برای برگزاری وب کنفرانس می‌­باشد که در دو نسخه رایگان و پولی قابل دسترسی است؛ اما این موضوع را باید در نظر داشت که حساب رایگان زوم، ویژگی‌­های بسیار مناسبی دارد، از جمله امکان برگزاری جلسات آنلاین با حداکثر 100 شرکت­‌کننده، امکان برگزاری کنفرانس­‌های تصویری و صوتی و امکانات و قابلیت­‌هایی مانند تخته سفید و امکان اشتراک­‌گذاری صفحه نمایش، که همه این موارد باعث شده تا کاربران زیادی از آن برای برگزاری جلسات و کنفرانس‌­های آنلاین خود استفاده کنند.

لازم به ذکر است که در نسخه رایگان زوم، زمان برگزاری کنفرانس نم‌ی­تواند از 40 دقیقه تجاوز کند، در حالی که در سرویس پولی، محدودیتی بر روی زمان تماس وجود ندارد و به راحتی می‌­توان ویدئو یا صوت جلسه را در یک فضای ذخیره‌­سازی ابری ضبط کرد.

محمدعلی ابراهیمی

محمدعلی ابراهیمی هستم به هوش مصنوعی و تکنولوژی علاقه مندم و مقالاتی که در این زمنیه می‌خونم رو برای شما به ساده‌ترین شیوه ممکن می‌نویسم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا