راهنمای خریدلوازم جانبی

بهترین کارت حافظه موبایل (در سال 1402، 2023)

راهنمای انتخاب و خرید بهترین کارت حافظه موبایل

حافظه‌های جانبی، که کاربران آن‌ها را با نام‌های مختلفی از جمله مموری، کارت حافظه، SD کارت، کارت Secure Digital و اسامی دیگری از این دست می‌شناسند، امروزه بسیار پرکاربرد شده‌اند. به همین علت، با وجود اسامی و برندهای مختلفی که هر کدام حافظه و کلاس متفاوتی دارند، انتخاب یک برند مناسب به عنوان بهترین کارت حافظه برای گوشی موبایل تصمیم سختی شده است. با توجه به این موضوع، ما تصمیم گرفتیم مطلبی درمورد بهترین کارت حافظه برای گوشی موبایل و بهترین برند های معروفی که می‌توانید انتخاب کنید، تهیه کنیم. لطفا تا انتها با ما در مبیت مگ همراه باشید.

کاربران امروزه در محصولات مختلفی قادر به استفاده از Sd cardها هستند که عموما شامل دوربین دیجیتال، دستگاه موزیک پلیر، گوشی هوشمند، تبلت، لپتاپ و حتی ضبط صوت خودروها می‌شوند. همانطور که در بخش قبل هم اشاره کوتاهی داشتیم، تفاوت‌هایی بین مدل‌های مختلف کارت حافظه وجود دارد که انتخاب بهترین برند و بهترین کارت حافظه برای گوشی موبایل را برای کاربران معمولی کمی پیچیده کرده است. حافظه‌های جانبی، معمولا برای اهداف متفاوتی نظیر عکاسی، فیلم برداری و همینطور کاربری عادی مورد استفاده قرار می‌گیرند و بازه‌های قیمت مختلف و همینطور کیفیت‌های متفاوتی هم دارند.

راهنمای خرید بهترین هدفون جی بی ال

از دیگر تفاوت‌های حافظه‌های جانبی نیز می‌توانیم به مواردی نظیر اندازه، ظرفیت، سرعت، کیفیت ساخت و موارد دیگر اشاره کنیم. به همین دلیل باید عوامل تعیین کننده در انتخاب بهترین کارت حافظه برای گوشی موبایل خود را بدانید تا با شناخت کافی اقدام به خرید مدل مورد نظر خود کنید. اما چرا اصلا باید عوامل تعیین کننده در انتخاب بهترین کارت حافظه برای گوشی موبایل را شناخت؟ شناخت این عوامل چه تاثیری در انتخاب افراد به عنوان متقاضیان خرید این دسته از محصولات خواهد گذاشت؟ خب، در این رابطه باید گفت که با افزایش حجم فایل‌های امروزی، نیاز کاربران به یک فضای ذخیره سازی فیزیکی و امن، بسیار افزایش پیدا کرده است. از جهتی هم فضاهای ذخیره سازی ابری هنوز کاملا جا انداخته نشده‌اند و از فضای ذخیره سازی محدود آن‌ها هم که بگذریم و آن را نادیده بگیریم، بسیاری از مردم هم به آن‌ها اعتماد کافی ندارند.

به همین دلیل، افراد خواستار داشتن یک فضای امن هستند تا بتوانند فایل‌های خود را با خیال راحت روی آن ذخیره کنند. اما موضوع این است که حجم فایل‌های مختلف اعم از تصاویر، ویدیوها، فایل‌های صوتی، اسناد و کلیه‌ی فایل‌های دیگر در طی سال‌های اخیر بسیار افزایش پیدا کرده و باعث شده که کاربران برای حفظ همه‌ی آن‌ها به فضای زیادی نیاز داشته باشند. گوشی‌های موبایل امروزی هم که معمولا فضای چندان زیادی ندارند و مدل‌های دارای فضای ذخیره سازی زیادشان هم قیمت بالایی دارند. بنابراین، تنها راه کاری که باقی می‌ماند، استفاده از کارت حافظه جانبی برای موبایل است تا بتوان فضای ذخیره سازی بیشتری به دست آورد. از این رو، شناخت عوامل تعیین کننده در انتخاب بهترین کارت حافظه برای گوشی موبایل از اهمیت زیادی برخوردار است.

موارد استفاده از کارت حافظه موبایل

در برخی از دستگاه‌ها نظیر دوربین‌های دیجیتال، کارت حافظه به عنوان فضای ذخیره سازی اصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به این صورت که بدون وجود sd card قابل استفاده نیستند و دلیل آن هم عدم وجود فضای دخیره سازی و یا فضای بسیار محدود و کمی است که در اختیار دارند. اما در دستگاه‌های دیگری نظیر تبلت یا گوشی هوشمند که دستگاه مورد توجه امروز ما هم هست، به شیوه‌ی دیگری از مموری کارت‌ها استفاده می‌شود. این دستگاه‌ها عموما دارای فضای ذخیره سازی نسبتا مناسب و کافی هستند و فقط کاربرانی که نیاز به حافظه بیشتری دارند، می‌توانند از برند ها و مدل‌های مختلفی که از آن‌ها وجود دارد، استفاده کنند.

اما این امر برای همه‌ی مدل‌ها صدق نمی‌کند. برخی از آن‌ها دارای ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی و یا حتی کم‌تر از آن هستند که امروزه با توجه به افزایش حجم انواع فایل‌های مختلف، دیگر چندان کافی نیست که کاربران بتوانند همه‌ی فایل‌های خود را در آن ذخیره کنند. از این رو، نیاز به داشتن فضای ذخیره سازی بیشتری پیدا می‌کنند تا بتوانند هرگونه فایلی که مد نظر داشته باشند را نگهداری کنند. در این صورت، نیازی نیست که هر چند وقت یک بار فایل‌های اضافی و حتی ضروری خود را به خاطر کمبود فضای ذخیره سازی حذف کنند. با خرید یک کارت حافظه‌ی جانبی با ظرفیت مناسب، می‌توان فضای بسیار بیشتری برای ذخیره سازی فایل‌های بیشتر به دست آورد.

برای مطالعه راهنمای خرید گوشی تا ۵ میلیون تومان در سال ۱۴۰۱، ۲۰۲۳ روی این آدرس کلیک کنید.

بنابراین، می‌توان گفت نحوه‌ی استفاده از مموری کارت در دستگاه‌های مختلف متفاوت است. نکته بعدی، این است که هر یک از آن‌ها قابلیت پشتیبانی و استفاده از نوع خاصی از sd card دارند. بدین صورت که نمی‌توان از هر مموری کارتی در آن‌ها استفاده کرد و اکثرا به واسطه‌ی سایزهای مختلف SD Card، حتما باید در اندازه‌ای باشند که قابلیت پشتیبانی از آن را دارند. به همین علت، برای انتخاب و خرید بهترین کارت حافظه برای گوشی موبایل خود نیاز به راهنمایی دقیق دارید. اصلی‌ترین تفاوت مموری کارت‌های مختلف شامل کلاس‌های سرعت، اندازه بدنه‌ی کارت حافظه (شامل SD, miniSD و MicroSD) و ظرفیت یا میزان فضای ذخیره سازی که ارائه می‌دهند، است. در ادامه، هر یک از موارد نام برده شده را به طور مفصل شرح می‌دهیم.

تفاوت مدل های مختلف کارت حافظه

اگر به صفحه‌ی کارت‌های حافظه در وبسایت مبیت مراجعه کنید، با مدل‌های مختلفی مواجه می‌شوید که هر یک از آن‌ها قیمت و جزئیات خاص خودشان را دارند. با دیدن این موارد، قطعا به این فکر می‌کنید که چه تفاوتی بین آن‌ها وجود دارد؟ مواردی که باعث تفاوت و اختلاف مدل‌های مختلف کارت حافظه با یکدیگر می‌شود، چیست؟ برند های مختلف، چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ یا نوشته‌هایی که روی هر یک از آن‌ها وجود دارد، نشان دهنده چیست؟ برای یافتن پاسخ این سوالات، توضیحات ما در ادامه‌ی مطلب را از دست ندهید.

چرا موبایل سیم کارت را شناسایی نمی کند؟ ( برای گوشی‌های هواوی، شیائومی، سامسونگ)

کلاس سرعت کارت حافظه

یکی از مواردی که شاید در ابتدا بی اهمیت به نظر برسد، کلاس سرعت کارت حافظه است. موردی که برخلاف آنچه که اغلب مردم فکر می‌کنند، به شدت در تعیین بهترین برند و مدل کارت حافظه گوشی موبایل تاثیرگذار است. اما کارت‌های حافظه سرعت‌های متفاوتی دارند و همه‌ی آن‌ها از این جنبه با یکدیگر یکسان نیستند. این موضوع ممکن است برای افرادی که حتما برای رفع نیاز خود باید از کارت حافظه استفاده کنند، اهمیت به مراتب بیشتری از کاربران عادی داشته باشد. یک دسته از این افراد، می‌توانند عکاسان حرفه‌ای باشند که دوربین‌های حرفه‌ای DSLR دارند، به طور مرتب عکاسی و فیلم برداری می‌کنند و تصاویر مورد نظر خود را باکیفیت بالا در فرمت‌های سنگینی نظیر RAW ذخیره سازی می‌کنند.

برای این دسته از افراد، یک کارت حافظه سریع با سرعت بالا، اهمیت بسیار زیادی دارد. این افراد، در صورت استفاده از یک مموری کارت سریع، می‌توانند سرعت دوربین خود را نیز بهبود ببخشند و با بالاترین سرعت دوربین خود، عکاسی یا فیلم برداری کنند. بنابراین، سرعت مموری کارت، حتی در سرعت دوربین هم تاثیرگذار است. این موضوع برای گوشی‌های هوشمند هم دقیقا همینطور است. تفاوت یک کارت حافظه سریع با یک مموری کارت کند، در سرعت گوشی شما هم تاثیر خواهد گذاشت. در صورتی هم که با فرمت RAW و کاربرد آن آشنایی ندارید نیز می‌توانید به این آدرس مراجعه کنید و اطلاعات تکمیلی به دست بیاورید.

برای آگاهی از اینکه چطور می‌توان حافظه گوشی آیفون را خالی کرد روی این آدرس کلیک کنید.

برای موارد دیگری نظیر ضبط ویدیو با وضوح بالا و ذخیره سازی آن به طور مستقیم در کارت حافظه جانبی یا SD Card خود نیز به یک مموری کارت سریع نیاز پیدا خواهید کرد. استفاده از یک کارت حافظه کند برای مصارفی از این دست، می‌تواند در تجربه‌ی کاربری شما تاثیر منفی داشته باشد. اما در صورتی که یک دوربین ساده دارید و قصد دارید فقط چند عکس ساده با آن بگیرید، نیازی به تهیه کارت حافظه‌ی چندان پرسرعتی ندارید. همچنین، برای ذخیره سازی تصاویر یا فایل‌های مختلف در گوشی خود نیز مجددا نیازی نیست که حتما مموری کارت بسیار پرسرعتی داشته باشید. این مواردِ به ظاهر ساده، می‌توانند در انتخاب و خرید بهترین برند و مدل کارت حافظه برای گوشی موبایل اهمیت زیادی داشته باشند.

با این موارد، متوجه می‌شوید که اگر قصد خرید SD Card برای گوشی خود دارید، نیازی نیست که حتما یک کارت بسیار پرسرعت تهیه کنید. تولید کنندگان SD Card برای اینکه کاربران بهتر بتوانند تصمیم بگیرند، محصولات خود را در کلاس‌های سرعت متفاوت دسته بندی کرده‌اند. که تا حدی، نشان دهنده کیفیت آن‌ها هم هست. البته، لازم به ذکر است که انجمن SD که استاندارد کارت‌های حافظه را تعریف می کند، سرعت‌های دقیقِ مرتبط با این کلاس‌ها را تعریف نکرده، اما دستورالعمل‌هایی را در این زمینه ارائه داده است که در بخش بعدی به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

کدام گوشی های سامسونگ اندروید 12 را دریافت میکنند ؟

طبق دسته بندی انجمن SD، چهار کلاس سرعت متفاوت وجود دارد که توسط این نهاد تعریف شده است. این چهار کلاس عبارت هستند از:

کلاسسرعت
کلاس ۱۰خواندن و نوشتن با سرعت ۱۰ مگابایت بر ثانیه
کلاس ۶خواندن و نوشتن با سرعت ۶ مگابایت بر ثانیه
کلاس ۴خواندن و نوشتن با سرعت ۴ مگابایت بر ثانیه
کلاس ۲خواندن و نوشتن با سرعت ۲ مگابایت بر ثانیه

همانطور که مشخص است، کلاس ۱۰ بیشترین سرعت برای یک کارت حافظه جانبی محسوب می‌شود که برای مواردی از جمله فیلم برداری Full HD مورد نیاز است. همچنین، کلاس ۲ هم کم‌ترین سرعت محسوب می‌شود که برای ضبط ویدیوهای معمولی مناسب است. بنابراین، کلاس‌های ۴ و ۶ هر دو می‌توانند برای مواردی نظیر ضبط ویدیوهای باکیفیت کاملا مناسب باشند.

اما علاوه بر کلاس‌های ۱۰ که رایج‌ترین و پراستفاده‌ترین کلاس‌های موجود در بازار هستند، دو کلاس دیگر هم وجود دارد که هر دو Ultra High Speed یا UHS نام دارند. کلاس UHS خودش از دو مدل تشکیل شده است که شامل کلاس ۱ (خواندن و نوشتن با سرعت ۱۰ مگابایت بر ثانیه) و ۳ (خواندن و نوشتن با سرعت ۳۰ مگابایت بر ثانیه) می‌شود. این کلاس‌ها، عمدتا در دستگاه‌های فوق حرفه‌ای مورد نیاز هستند و کاربران عادی نیاز چندانی به استفاده از آن‌ها ندارند. با این حال، در تعداد زیادی از مموری کارت‌های امروزی، چنین سرعت‌هایی وجود دارد.

از کجا بفهمیم حافظه داخلی گوشی چقدر است ؟ (آیفون و اندروید)

یکی دیگر از روش‌های طبقه بندی سرعت کارت‌های حافظه، انجام این کار بر اساس سرعت ویدیو است که به شکل زیر انجام می‌شود:

سرعتحداکثر توان
V90قابلیت پشتیبانی از ویدیوهایی تا کیفیت 8K
V60قابلیت پشتیبانی از ویدیوهای 4K
V30قابلیت پشتیبانی از ویدیوهای HD و Full HD
V10 و V6قابلیت استفاده از ویدیوهای معمولی

در بخش زیر می‌توانید لوگوی کلاس‌های مختلف سرعت SD Card را مشاهده کنید:

طبق توضیحاتی که تا اینجا در راهنمای خرید بهترین کارت حافظه برای گوشی موبایل و انتخاب برند مناسب، ارائه شد در صورتی که نیازی به انجام تسک‌های چندان حرفه‌ای خاصی نظیر ویرایش ویدیوهای Full HD و 4K ندارید و قصد خرید یک مموری کارت برای گوشی یا تبلت خود دارید، به احتمال بسیار زیاد کلاس ۴ یا نهایتا ۶ برایتان مناسب است. اما در صورتی که از یک دوربین حرفه‌ای پیشرفته استفاده می‌کنید و ویدیوهایی با رزولوشن بالا ضبط می‌کنید یا با عکس‌هایی با فرمت RAW کار می‌کنید، می‌توانید خرید یک SD Card کلاس ۱۰ را مد نظر داشته باشید.

برای آگاهی از نحوه باز کردن قفل گوشی در صورت فراموش کردن رمز عبور (سامسونگ، شیائومی، هواوی) به این آدرس مراجعه کنید.

خرید کارت حافظه کلاس ۲ را چندان توصیه نمی‌کنیم؛ زیرا امروزه دیگر تقریبا از رده خارج شده و کند بودن آن‌ها ممکن است آزاردهنده باشد. بنابراین، شاید بهتر باشد خرید موری کارت‌های کلاس ۲ را اصلا در نظر نگیرید یا نهایتا برای دوربین قدیمی خود از این کلاس استفاده کنید. به هر حال، امروزه حتی گوشی‌های میان رده و ارزان قیمت هم می‌توانند به صورت HD فیلم برداری کنند و بنابراین، کلاس ۲ حتی برای گوشی‌های موبایل هم چندان مناسب نیست.

کلاس سرعت کارت‌های حافظه معمولا روی بدنه‌ی خود آن‌ها درج می‌شود و به سادگی می‌توانید از کلاس آن‌ها مطلع شوید. به عنوان مثال، کارت حافظه‌ای که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، دارای کلاس سرعت UHS ۳ است و کلاس سرعت ویدیوی آن هم V30 می‌باشد که قابلیت پشتیبانی از ویدیوهای HD و Full HD با سرعت مناسب دارد.

از کجا بفهمیم ال سی دی گوشی سامسونگ عوض شده ؟ (۷ روش تشخیص اصل از تقلبی)

در صورتی که لوگوی هیچ یک از کلاس‌های سرعتی که در راهنمای خرید بهترین کارت حافظه برای گوشی موبایل و انتخاب برند مناسب اشاره کردیم روی آن قابل مشاهده نبود، به احتمال بسیار زیاد SD Card مورد نظر، کلاس ۰ است. این نوع کارت حافظه‌های جانبی بسیار قدیمی هستند و قبل از زمانی که حتی سیستم رتبه بندی کلاس‌های سرعت به وجود بیاید تولید شده‌اند. بنابراین، حتی از مموری کارت‌های کلاس ۲ هم سرعت کم‌تری دارند. تمامی کارت حافظه‌های موجود در وبسایت مبیت دارای کلاس رتبه بندی معتبر هستند و حتی در مشخصات آن‌ها هم کلاس دقیق‌شان قید شده است. بنابراین، می‌توانید یک خرید مطمئن و معتبر داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد سرعت کلاس به این لینک مراجعه کنید.

اندازه بدنه کارت حافظه

مموری کارت‌ها در اندازه‌های مختلفی تولید می‌شوند که به طور کلی، از این نظر، شامل سه دسته هستند:

  • Standard SD Card
  • mini SD Card
  • Micro SD Card

دسته‌ی اول یا همان مموری کارت‌هایی با سایز استاندارد، با وجودی که چندان بزرگ نیستند، اما در بین سه دسه‌ی فوق، بزرگ‌ترین نمونه‌ی کارت حافظه محسوب می‌شوند. ابعاد این مموری کارت‌ها ۳۲ × ۲۴ × ۲.۱ میلی متر است و ۲ گرم وزن دارند. اغلب دوربین‌های دیجیتال که امروزه در بازار وجود دارد، هنوز هم از کارت‌های حافظه بزرگ (سایز استاندارد) پشتیبانی می‌کنند. تفاوت مموری کارت‌های سایز استاندارد امروزی با مدل‌های اولیه‌ی آن‌ها که قبلا وجود داشت، این است که طراحی آن‌ها تغییر کرده تا ظاهر جدیدتری داشته باشند و برخلاف مدل‌های قدیمی، لبه‌های آن‌ها بدون زاویه است.

از کجا بفهمیم باتری گوشی آیفون تعویض شده ؟ (4 نکته تشخیص باتری اصلی و تقلبی)

دسته‌ی دوم یا mini SD Card ها دارای ابعادی به اندازه‌ی ۲۱.۵ × ۲۰ × ۴ میلی متر هستند و وزن آن‌ها ۰.۸ گرم است. این سایز، کم‌یاب‌ترین اندازه‌ی مموری کارت‌های امروزی محسوب می‌شود و جالب است که بدانید هدف اصلی از طراحی و ساخت آن‌ها با این سایز، این بوده که در گوشی‌های موبایل مورد استفاده قرار بگیرند. در ابتدای زمانی که تولید شده بودند هم به این دستاورد رسیدند و در گوشی‌های زیادی به کار برده شدند. اما به مرور زمان، دیگر چندان رایج نبودند و microSD ها جای آن‌ها را گرفتند. بنابراین، ایده‌ی آن‌ها چندان عملی نشد و عمر کوتاهی داشتند.

microSD ها به عنوان کوچک‌ترین مموری کارت‌های موجود در بازار امروز، دارای ابعادی به اندازه‌ی ۱۵ × ۱۱ × ۱ میلی متر هستند و وزن آن‌ها فقط ۰.۲۵ گرم است. این سایز، پرکاربردترین و رایج‌ترین سایز مموری کارت است که امروزه در اغلب گوشی‌ها، تبلت‌ها و سایر دستگاه‌های الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. حتی برخی از Drone های امروزی که قابلیت فیلم برداری دارند نیز به درگاه کارت حافظه مجهز هستند و سایز قابل پشتیبانی آن‌ها microSD است.

حافظه ی پنهان گوشی سامسونگ کجاست ؟ چطور باید آن را پاک کنیم ؟

برخلاف انتخاب کلاس که در بخش قبل توضیحات مفصلی درمورد آن ارائه کردیم که خودتان می‌توانید کلاس مد نظرتان را انتخاب کنید، انتخاب سایز SD Card دست شما نیست. در واقع، بستگی به دستگاه شما دارد که از چه سایزی پشتیبانی کند. کارت‌های حافظه جانبی فقط در سایز مخصوص خودشان جای می‌گیرند و به عنوان مثال، نمی‌توان یک حافظه miniSD را در جایگاه یک microSD قرار داد. البته، با استفاده از یک سری اسلات‌هایی که امروزه وجود دارد، ممکن است بتوانید برعکس آن را انجام دهید؛ یعنی یک microSD را در جایگاه miniSD قرار دهید. در تصویر زیر، یک نمونه از همین اسلات‌ها نمایش داده شده که احتمالا نمونه‌ی آن را در مواقعی نظیر وقتی که قصد استفاده از کارت حافظه در لپتاپ یا PC خود داشتید، دیده‌اید. اسلات تصویر زیر نیز به شما اجازه می‌دهد یک microSD Card را در جایگاه standard SD Card قرار دهید.

ظرفیت یا فضای ذخیره سازی کارت حافظه

در کارت حافظه‌های جانبی هم نظیر سایر دستگاه‌های ذخیره سازی نظیر فلش‌های USB، هارد درایوها و موارد دیگر، ظرفیت‌های مختلفی وجود دارد. انتخاب ظرفیت مناسب در انتخاب بهترین برند و مدل کارت حافظه برای گوشی موبایل به خود کاربران بستگی دارد و هر ظرفیتی که نیاز داشته باشند را می‌توانند خریداری کنند. تنوع ظرفیت و فضای ذخیره سازی در SD Card ها بسیار زیاد است و تقریبا هر مقدار ظرفیتی که نیاز داشته باشید، می‌توانید پیدا کنید. اما ظرفیت آن‌ها به چند دسته‌ی کلی تقسیم می‌شود که هر یک از آن‌ها دارای محدوده‌ی متفاوتی هستند و با اسامی مشخصی هم تعیین می‌شوند. در واقع، این اسامی، نشان دهنده‌ی ظرفیت دقیق کارت حافظه مورد نظر نیستند و فقط محدوده‌ی آن را تعیین می‌کنند.

برای اطلاع از نحوه قرار دادن سیم کارت و کارت حافظه در گوشی سامسونگ روی این آدرس کلیک کنید.

از نظر ظرفیت یا فضای ذخیره سازی، دسته‌ی اول با نام SD Standard Capacity یا SDSC مشخص می‌شوند. محدوده‌ی حافظه آن‌ها نیز بین ۱ مگابایت تا ۲ گیگابایت متغیر است. البته، گاهی اوقات مدل‌های ۴ گیگابایتی از آن‌ها هم مشاهده می‌شود. اما در این صورت، دیگر ظرفیت استانداردِ SDSC محسوب نمی‌شوند. نوع دوم، SD High Capacity یا SDHC نام دارند که حافظه‌ی آن‌ها بین ۲ تا ۳۲ گیگابایت متغیر است و پس از SDSCها ساخته شده‌اند. دسته‌ی سوم که اخیرا به طبقه بندی مموری کارت‌ها اضافه شده است هم SD Extended Capacity یا SDXC نام دارد. حافظه‌ی این دسته از مموری کارت‌ها بین ۳۲ گیگابایت تا ۲ ترابایت متغیر است.

در صورتی که قصد خرید کارت حافظه‌های SDHC یا SDXC دارید، باید مطمئن شوید که دستگاه‌تان قابلیت پشتیبانی از آن‌ها را دارد. با این وجود، در حال حاضر اکثر دستگاه‌های الکترونیکی باید بتوانند حداقل از ظرفیت‌های SDHC پشتیبانی کنند. همچنین، اکثر مموری کارت‌های امروزی هم غالبا SDHC هستند. ظرفیت SDXC به واسطه‌ی اینکه جدیدتر است، هنوز به اندازه دو مدل دیگر، رایج نشده.

علیرغم تمامی موارد و نکاتی که در این مطلب درمورد بهترین برند کارت حافظه برای یک گوشی موبایل اشاره کردیم، در نهایت، می‌توانید هر sd کارتی که دستگاه‌هتان می‌تواند پشتیبانی کند را خریداری کنید. حتی می‌توانید رده بندی سرعت آن‌ها را نیز نادیده بگیرید. به عنوان مثال، اگر در مشخصات دوربین‌تان قید شده که قادر به پشتیبانی از microSD, microSDHC و یا  microSDXC می‌باشد، فقط کافی‌ست به دنبال خرید همین مدل‌هایی باشید که در مشخصات آن اشاره کرده است. در حال حاضر دستگاه‌های زیادی که قادر به پشتیبانی از کارت‌های Ultra High Speed یا UHS باشند، وجود ندارد. زیرا هنوز چندان رواج پیدا نکرده‌اند. به عنوان مثال، بیایید چند دوربین DSLR کانن را در نظر بگیریم.

مدل EOS 500D قابلیت پشتیبانی از مموری کارت‌های SDHC دارد. و یا 600D می‌تواند از کارت حافظه‌های SDXC استفاده کند. در بین این مدل‌ها، D650 تنها مدلی است که می‌تواند از کارت‌های UHS پشتیبانی کند. بنابراین، حتی در دوربین‌های پیشرفته هم هنوز مدل‌های زیادی وجود ندارد که قادر به پشتیبانی از این فناوری باشند. در حالت کلی، بهتر است از خرید مموری کارت‌های UHS اجتناب کنید. زیرا در این فناوری، از پین‌های جدید استفاده شده است و برخی از پین‌های قدیمی توانایی سازگاری با این استاندارد را ندارند. تمامی این موارد در حالی است که قیمت زیاد آن‌ها هم برایتان اهمیت نداشته باشد.

در اینجا، شاید این بحث به میان آورده شود که خب، استاندارد UHS به زودی بیشتر رواج پیدا خواهد کرد و کاربردی‌تر خواهد شد. بسیاری از افراد قصد دارند که دوربین یا وسیله‌ی پیشرفته‌ی جدیدی خریداری کنند و در مدل‌های جدیدتر، قابلیت پشتیبانی از این استاندارد، دیر یا زود به وجود خواهد آمد و به تعداد دستگاه‌هایی که می‌توانند از آن پشتیبانی کنند، افزوده خواهد شد. این امر، فقط درمورد چنین افرادی صدق می‌کند. افرادی که قصد دارند محصول بسیار پیشرفته‌ی جدیدی خریداری کنند که از آخرین و جدیدترین فناوری‌های روز برخوردار است. اما سایر افراد مثل خود من، می‌توانیم تا زمانی که استاندارد UHS به محصولات ارزان قیمت‌تر اضافه خواهد شد، صبر کنیم. تا آن زمان، خود مموری کارت‌های UHS هم ارزان‌تر خواهند شد.

با افزایش استفاده از مموری کارت‌ها، کم‌کم نیاز به داشتن مموری کارتی با سرعت و ظرفیت بالا در مردم به وجود آمد. یکی از دلایل اصلیِ ایجاد این نیاز، افزایش حجم فایل‌ها در طی سال‌های اخیر بوده است. امری که دوربین‌ها (چه دوربین‌های حرفه‌ای و چه دوربین گوشی‌های موبایل هوشمند) هم به شدت در آن دخیل بودند. نتیجه‌ی این امر، وجود مدل‌های بسیار پرشماری است که امروزه مشاهده می‌کنیم. مدل‌هایی که هر یک از آن‌ها، دارای سایز، سرعت، استاندارد و سایر مشخصات خاص خودشان هستند.

اما شاید هم ما این موضوع را بیش از حد برای خود پیچیده کرده‌ایم. برای اکثر مردم، همین که مموری کارتی خریداری کنند که ظرفیت کافی داشته باشد و به آن‌ها اجازه دهد که فایل‌های خود را روی آن ذخیره سازی کنند، کفایت می‌کند. حال، فضای مورد نیاز برای هر فرد متفاوت است. برای برخی از کاربران، ۳۲ گیگابایت فضای ذخیره سازی هم کاملا کفایت می‌کند. اما برخی از کاربران باید بیشتر از ۱۲۸ گیگابایت حافظه در مموری کارت خود در اختیار داشته باشند.

چه چیزی رم گوشی و حافظه داخلی موبایل را پر میکند ؟ (۷ روش خالی کردن)

جمع بندی انتخاب و خرید بهترین کارت حافظه موبایل

مهم‌ترین مواردی که باید زمان خرید یک کارت حافظه جانبی مد نظر داشته باشید، کلاس سرعت و ظرفیت آن است که باید بر اساس نیاز خود انتخاب کنید. کلاس مموری کارت‌ها شامل ۲ و ۴ و ۶ و ۱۰ می‌شود که به نوعی، سرعت انتقال داده‌ها و فایل‌ها را مشخص می‌کند. ظرفیت کارت حافظه نیز بستگی به نیاز شما دارد. مورد بعدی، اندازه‌ی خود کارت حافظه است که شامل microSD و miniSD و StandardSD می‌شوند و باید بر اساس سایزی که گوشی‌تان پشتیبانی می‌کند، اندازه‌ی مناسب برای آن را از بین این سه دسته انتخاب کنید.

برای اطلاع از بهترین روش‌ خالی کردن حافظه گوشی اندرویدی (۷ روش ساده و کاریردی) به این آدرس مراجعه کنید.

نکته‌ی آخر هم، برند مموری کارتی است که انتخاب می‌کنید که توصیه می‌کنیم برای خرید برندهای معتبر، حتما از وبسایت مبیت که معتبرترین و محبوب‌ترین برندهای کارت حافظه را ارائه می‌کند، استفاده کنید. برندهایی نظیر ADATA، Silicon Power، SanDisk، Kingstar، Apacer و Toshiba و Kodak معتبرترین برندهای تولید کننده‌ی کارت حافظه به شمار می‌روند که به همراه سایر برندهای معتبر در وبسایت مبیت موجود است.

عرفان رحیمی صادق

از سال ۹۴ تولید محتوا رو به عنوان سرگرمی شروع کردم و سعی کردم مهارت‌هام رو پله‌پله توسعه بدم. همیشه در حال یادگیری‌ام و زمینه مورد علاقه‌م فناوریه. اما به زمینه‌های دیگه مثل شبکه، گیم، داستان کوتاه، امور مهاجرتی و بازارهای مالی هم سرک کشیدم ;)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا