بهترین مادربرد ایسوس (در سال 1402، 2023)
راهنمای انتخاب و خرید بهترین مادربرد ایسوس
اگرچه که پردازنده، کارت گرافیک، کارت صدا، حافظه و تمامی قطعات دیگری که در یک PC وجود دارد برای ادامه فعالیت آن اهمیت دارند، اما اهمیت مادربرد را به نوعی میتوان بیشتر از همهی آنها دانست. این مادربرد است که تمامی اجزا را در کنار یکدیگر نگه میدارد. در واقع، میتوان آن را پایهی اصلی یک سیستم دانست که تمامی اجزا به آن وابسته هستند. برندهای زیادی در این بازار فعالیت دارند. اما در بین آنها، Asus توانسته شهرت و اعتبار بسیار خوبی برای خود دست و پا کند. به همین دلیل، تصمیم گرفتیم در مطلب امروز خود در مجله اینترنتی مبیت نگاهی به بهترین ساختههای این شرکت در بازار مادربرد داشته باشیم و بهترین مادربرد ایسوس و قیمت آنها را بشناسیم.
انتخاب بهترین مادربرد برای بازی از برند ایسوس یا هر برند دیگری، یک قدم حائز اهمیت و مهم در جمع کردن سیستم است. اگرچه که معمولا در اینجور مواقع توجه بیشتری به اجزای دیگری نظیر کارت گرافیک و CPU میشود، اما مادربرد هم بسیار اهمیت دارد. به طوری که میتوان گفت تقریبا همهی قطعات PC به مادربرد متصل میشوند. اگر زمان انتخاب بهترین مادربرد ایسوس گیمینگ نمیدانید که کدام یک از این مدلها را باید انتخاب کنید، میتوانید با دنبال کردن این مطلب از بهترین مادربرد ایسوس و همینطور قیمت بهترین مادربرد ایسوس اطلاع پیدا کنید. اما قبل از معرفی بهترین مادربرد ایسوس برای بازی یا بهترین مادربرد ایسوس گیمینگ یک سری نکته قابل توجه وجود دارد که باید به آنها اشاره کنیم. این موارد شامل یک سری نکتهی کلی میشوند. در کنار آن، نحوهی انتخاب بهترین مادربرد ایسوس برای بازی را هم به شما نشان خواهیم داد.
علاقه مندان به فناوریهای روز دنیا مطالعه کنند: بهترین کامپیوتر بدون کیس
مادربرد چیست؟
مادربرد، یک برد مدار چاپی (PCB) است که به نوعی، پشتوانه یا شالوده سیستم محسوب میشود. مادربرد با این پشتوانه، میتواند به اجزا و قطعات مختلف کامپیوتر اجازه دهد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. علاوه بر این، این قطعهی حیاتی قادر است اتصالات مختلفی را برای اجزایی از قبیل واحد پردازش مرکزی (CPU)، واحد پردازش گرافیکی (GPU)، حافظه و فضای ذخیره سازی فراهم آورد. اکثر سیستمهای کامپیوتری که امروزه تولید میشوند، از جمله گوشیهای موبایل هوشمند، تبلتها، نوت بوکها، انواع مختلف لپتاپ و سیستمهای PC دسکتاپ از مادربرد برای اتصال تمامی اجزای سخت افزاری خود استفاده میکنند. اما آن نوع از مادربردهایی که معمولا کاربران میتوانند خریداری کنند، مخصوص سیستمهای PC هستند.
بهترین سری های مادربرد ایسوس
ROG (یا Republic of Gamers)
اولین مادربردهای ایسوس در سری ROG اورکلاک را برای کاربران هاردکور راحتتر کردند و باعث شدند که این برند در ارائهی تنظیمات پیشرفته به کاربران خود پیشتاز شود. نرم افزار خودکار ۵ Way Optimization به کاربران اجازه میدهد تا تنها با یک کلیک، بهینه سازی بسیار سطح بالایی در حد حرفهای انجام دهند. همچنین، جدیدترین سیستم اورکلاک هوش مصنوعی به کار رفته در مادربرهای سری ROG، سرعتها را به طور خودکار بر اساس سیلیکون و کیفیت خنک کننده تنظیم میکند و میتواند به طور مداوم برای بهینه سازی عملکرد در طول زمان تمرین کند.
TUF Gaming
مادربردهای سری TUF Gaming عناصر ضروری در آخرین و جدیدترین پلتفرمهای AMD و Intel را تا آخرین قطره از آنها بیرون میکشد و آنها را با ویژگیهای گیمینگ و پایداری اثبات شده ترکیب میکند. این مادربرد با اجزای فوق العاده باکیفیتی با درجه نظامی، راه حل قدرت ارتقا یافته و مجموعهای جامع از راه کارهای مختلف برای خنک شدن طراحی شده است. این مادربرد، عملکردی فوق العاده با ثبات و پایدار در بازیها بدون هیچ تزلزلی ارائه میدهد.
Prime
مادربردهای سری ASUS Prime به طور ماهرانهای طراحی شدهاند تا از حداکثر پتانسیل کامل پردازندههای AMD و اینتل استفاده کنند. مادربردهای سری Prime با داشتن طراحی توان قوی، راهحلهای خنککننده جامع و گزینههای تنظیم هوشمند، طیف وسیعی از گزینههای تنظیم عملکرد را از طریق نرمافزار بصری و ویژگیهای میانافزار در اختیار کاربران روزانه و همچنین سازندگان رایانههای شخصی DIY قرار میدهند.
ProArt
این سری، مختص به طراحان گرافیک است و بالاترین سطح از عملکرد که انتظار دارند را در اختیارشان قرار میدهد. تمام جنبههای مادربردهای سری ProArt برای حذف موانع و ارائه عملکرد مطلوب به سازندگان محتوا که در مدل سازی و رندر سه بعدی، انیمیشن یا تولید محصولات رسانه کار میکنند، ساخته شده است. این مجموعه، قدرت کافی را در اختیارتان قرار میدهد تا روی خلاقیت خود تمرکز کنید و آنچه ممکن است را گسترش دهید.
Workstation
مادربردهای ASUS Workstation برای متخصصان آموزش هوش مصنوعی، یادگیری عمیق، انیمیشن یا رندر سه بعدی طراحی و ساخته شدهاند. مادربردهای Pro Workstation با گرافیک قابل ارتقاء، فضای ذخیره سازی گسترده، اتصال چشمگیر و قابلیت اطمینان، راه حل ایده آلی برای متخصصان خلاق و مدیران فعال در حوزه فناوری اطلاعات هستند.
اجزای تشکیل دهنده مادربرد چیست؟
اگر از بالا به این قطعه نگاه کنید، متوجه میشوید که مجموعهای از مدارها، ترانزیستورها، خازنها، اسلاتها، کانکتورها، هیت سینکها و موارد دیگری است که همگی با یکدیگر ترکیب میشوند تا سیگنالها و شدت جریان برق را در سراسر سیستم هدایت کنند و به شما اجازه دهند همهی اجزای مورد نیاز را به یکدیگر متصل کنید. بنابراین، میتوان گفت که مادربردها اجزای کاملا پیچیدهای هستند. آنها شامل بسیاری از جزئیات فنی و بسیار تخصصی هم هستند که از حوصلهی این بحث خارج است. با این حال، شناخت برخی از این جزئیات در تصمیمگیری برای خرید بهترین مادربرد برای بازی اهمیت دارند که در ادامه، به مهمترینهایشان خواهیم کرد.
نکات قابل توجه در خرید بهترین مادربرد ایسوس
اگر به دنبال این هستید که خودتان یک PC را اسمبل کنید یا قصد دارید یک سیستم کامپیوتر اسمبل شده تهیه کنید، باید بدانید قطعهای در سیستم وجود دارد که به عنوان شالوده و بنیان آن عمل میکند. شناخت این قطعه میتواند برای آپگریدهای پیش رو یا ارتقاء سیستم که شاید در آینده تصمیم بگیرید انجام دهید، بسیار حائز اهمیت است. همانطور که میتوانید حدس بزنید، این قطعه، مادربرد است که موضوع مورد توجه امروز ما برای خرید بهترین مادربرد ایسوس گیمینگ هم میباشد. این قطعه، یک قطعهی فوق العاده مهم برای تکمیل پازل یک PC و سرهمبندی اجزای آن است.
نقش مادربرد بسیار پررنگ است. به طوری که میتواند اکثر اجزای دیگر سیستم و نوع آنها را تعیین کند. به همین دلیل، ممکن است به واسطهی مادربرد خود قادر به استفاده از برخی قطعات نباشید. در واقع، مادربرد باید با سایر اجزا کاملا سازگاری داشته باشد. همچنین در عین حال، انتخاب برخی دیگر از اجزا و قطعات نظیر پردازندهای که در سیستم خود به کار میگیرید، نوع مادربردی که میتوانید استفاده کنید را نیز مشخص میکند. در هر صورت، زمان انتخاب بهترین مادربرد ایسوس گیمینگ باید موارد زیر را مد نظر بگیرید.
اگر طراح گرافیک هستید بهترین لپ تاپ برای کارهای گرافیکی دقیقا برای خود شماست
سوکت مناسب برای CPU خود انتخاب کنید
هم AMD و هم Intel بهترین پردازندههای موجود را تولید میکنند. در واقع، از هر دوی این برندها میتوانید پردازندههای فوق العاده قدرتمندی تهیه کنید. اما هر پردازندهای که انتخاب میکنید، باید مطمئن باشید که مادربردتان هم پورت مناسب برای آن را در اختیار دارد. بدین ترتیب، قادر به پشتیبانی از این پردازنده خواهد بود. به عنوان مثال، برخی از جدیدترین چیپهای AMD قدرتمندی که در بازار عرضه شدهاند، از سوکتهای AM4 برای پردازنده استفاده میکنند. توجه به این موضوع و نوع سوکت مادربرد میتواند زمان خرید پردانده به شما کمک کند تا انتخاب مناسبی انجام دهید.
این در حالی است که نسل ده و یازده پردازندههای Intel Core دارای سوکت LGA ۱۲۰۰ هستند. نسل دوازدهم آنها یعنی سری Alder Lake از سوکت LGA ۱۷۰۰ استفاده میکنند و نسل سیزده آنها یعنی سری Raptor Lake که قرار است در آینده عرضه شوند نیز ظاهرا دارای همین سوکت خواهند بود. بنابراین، بسیار مهم است که زمان جست و جو برای اطلاع از قیمت بهترین مادربرد ایسوس برای بازی توجه کنید که سوکت آن با پردازندهتان مطابقت داشته باشد.
اندازه مادربرد را مد نظر داشته باشید
معمولا در اغلب اوقات، هرچه برد کوچکتر باشد، اسلاتهای کمتری دارد. همچنین، ویژگیهای آن هم کمتر خواهد بود. به طور کلی، مادربردها در سه اندازهی مختلف تولید و عرضه میشوند. اما اگر بخواهیم آنها را از بزرگ به کوچک مرتب کنیم، ابتدا ATX قرار میگیرد، پس از آن Micro-ATX و کوچکترین سایز هم Mini-ITX است. بله، درست متوجه شدید. در اینجا، مینی از میکرو کوچکتر است!
در صورت استفاده از بردهای مینی و میکرو، میتوانید سایز کلی سیستم و کیس خود را هم کاهش دهید. اما باید توجه داشته باشید که از آن طرف هم اسلاتهای توسعهی کارت کمتری به دست خواهید آورد. حتی گاهی اوقات صرف نظر از اینکه قیمت بهترین مادربرد ایسوس شما چقدر باشد، ممکن است اسلاتهای RAM کمتری هم در اختیارتان قرار دهد. همچنین، برای پورتها و درگاههای مکمل دیگر هم فضای کمتری وجود خواهد داشت.
به اندازه ای که واقعا نیاز دارید هزینه کنید
بسیاری از افراد دوست دارند پورتهای رده بالای High End یا Wi-Fi داخلی در بهترین مادربرد ایسوس گیمینگ خود داشته باشند. اما واقعا تا زمانی که از Ethernet استفاده میکنید، نیازی به تقبل هزینهی بیشتر برای فناوری بیسیم ندارید. به همین دلیل، بسیاری از افراد قیمت بهترین مادربرد ایسوس را زیاد میدانند. زیرا دارای قابلیتهایی است که از آنها استفاده نمیکنند و هیچ کاربردی برایشان ندارند.
همین که مادربرد و PC شما دارای نسل دوم اتصال USB ۳.۲ باشد و یا قابلیت پشتیبانی از Thunderbolt داشته باشد، کاملا کفایت میکند. مطمئن باشید که این قابلیتهای اتصالاتی، تا سالها نیازتان را برطرف خواهند کرد. البته وجود درگاه Thunderbolt در مادربردهای AMD به ندرت وجود دارد. اما در اغلب مدلهایی که به عنوان بهترین مادربرد ایسوس برای بازی شناخته میشوند، وجود دارد.
چرا ایسوس بهترین تولید کننده مادربرد محسوب می شود؟
طبق آخرین گزارش Hardware.fr، دارندگان مادربردهای ایسوس فقط در ۱.۸۹ درصد موارد درخواست بازگرداندن (ارجاع) محصولات خود را داشتند که پایین ترین نرخ بازگشت در کل صنعت مادربرد در بین تمامی تولید کنندگان دیگری است که در این صنعت فعالیت میکنند. پیش بینی میشود که ایسوس با بهبود مستمر و مد نظر قرار دادن قابلیت اطمینان به محصولات نرخ درخواست ارجاع را در سالهای پیش رو نیز به همین ترتیب پایین نگه دارد. شما با مراجعه به این لینک میتوانید گزارش کامل Hardware.fr را مطالعه کنید و درمورد متوسط نرخ ارجاع سایر برندها نیز اطلاعات کاربردی و مفیدی به دست بیاورید. همچنین، ایسوس ۱۰ سال متوالی به عنوان پیشروترین برند تولید کنندهی مادربرد در جهان شناخته شده است.
با این اوصاف، به راحتی میتوان ایسوس را بهترین برند تولید کنندهی مادربرد در جهان دانست. برندی که محصولات خود را بر اساس ۴ اصل اساسی تولید میکند. این ۴ اصل عبارت هستند از بیشترین فروش، راحتی در استفاده، پایداری و قابل اعتماد بودن. مادربردهای این شرکت، تا به حال به طور گستردهای مورد آزمایشهای متعدد و پرشماری قرار گرفتهاند. این آزمایشها در جهت بررسی قابل اطمینان بودن محصولات این شرکت و ایمنی آنها انجام شدهاند. تخمین زده میشود که کل زمان اعتبارسنجی محصولات ایسوس به ۷۰۰۰ ساعت رسیده باشد.
این آزمایشها شامل دما و رطوبت، سوختن، چرخه برق و مصرف، درج سوکت و آزمایش شوک حرارتی، به علاوه قرار گرفتن در معرض نمک و آزمایشهای اسپری برای اطمینان از مقاومت در برابر خوردگی مواد و پوششهای سطحی، و فرسایش تا ۲۴ ساعت میشوند. این تستها جهت اطمینان از عدم وجود هرگونه مشکلی در زمان کار کردن در طی روز گرفته میشوند.
سایر دلایل اعتبار بالای ایسوس به عنوان بهترین برند تولید کننده مادربرد
شاید جالب باشد که بدانید هر یک از مادربردهای ایسوس تحت یک برنامهی جامع قرار میگیرند. این برنامهها جهت تست و بررسی آنها و اعطای گواهینامههای معتبر برگزار میشوند. همچنین، بر ارائه بهترین سازگاری با گستردهترین طیف قطعات و دستگاهها متمرکز هستند. پروسههای سخت و جدی نظیر این برنامهها، باعث شدهاند تا Asus امروزه چنین اعتبار بالایی داشته باشد.
معرفی بهترین مادربرد ایسوس
برند ایسوس در سال ۱۹۸۹ تاسیس شده است. علاوه بر مادربرد، محصولات ایسوس شامل رایانههای رومیزی، لپتاپ، نتبوک، تلفنهای همراه، تجهیزات شبکه، نمایشگر، روترهای WIFI، پروژکتورها، کارتهای گرافیک، حافظههای ذخیرهسازی نوری، محصولات چندرسانهای، لوازم جانبی، پوشیدنیها، سرورها، ایستگاههای کاری و رایانههای تبلت میشود که باعث شد درآمد آن در سال گذشته به ۱۲.۱۱ میلیارد دلار برسد. چین تایپه، تایوان و منطقه بیتو به عنوان مقرهای اصلی آن شناخته میشوند. ۵۶۶۷ نفر در آن مشغول به کار هستند تا کیفیت و پایداری محصولات این شرکت را حفظ کنند.
این شرکت همچنین سازنده تجهیزات اصلی (OEM) نیز میباشد. ایسوس در رتبهبندی تولیدکنندگان مادربرد BizVibe رتبه ۱ را به خود اختصاص داد و همچنین در سال گذشته نیز رتبه ششم را در کل فروش سختافزار کامپیوتر در میان تمام شرکتها به دست آورد. اکنون که کمی با برخی از آمار و ارقام مرتبط با این برند و سایر زمینههای فعالیت آن آشنا شدید، صرف نظر از قیمت بهترین مادربرد ایسوس قصد داریم شما را با برخی از بهترین مادربردهای این شرکت آشنا کنیم.
بهترین ساعت هوشمند سامسونگ کدام است؟
مادربرد ایسوس ROG Strix X570-E Gaming WiFi II
مشخصات مادربرد ASUS ROG Strix X570-E Gaming WiFi II
سایز (فرم فاکتور) | ATX |
سوکت | AM4 |
چیپست | AMD X570 |
حداکثر رم قابل پشتیبانی | چهار ۳۲ گیگابایتی (مجموعا ۱۲۸ گیگابایت) |
ویژگیهای شاخص | ۲.۵ گیگابایت لن، وی آر ام ۱۴+۲ فاز، PCIe ۴.۰ و ASUS Aura و هیت سینکهای M.2 |
نگاهی کلی به مادربرد ASUS ROG Strix X570-E Gaming WiFi II
امکان استفاده از قطعات باکیفیت، وجود چند هیت سینک قدرتمند برای VRMها و قابلیت استفاده از قدرتمندترین چیپستهای AMD مواردی هستند که باعث میشوند ASUS ROG Strix X570-E Gaming WiFi II را یکی از گزینههای جدی انتخاب به عنوان بهترین مادربرد ایسوس برای بازی در نظر بگیریم. مسلما، تمام ویژگیهایی که در مادربردهای فوق رده بالای حرفهای وجود دارد را نمیتواند ارائه کند. اما برای سیستمهای دسکتاپ، بهترین مادربرد ایسوس گیمینگ در این رنج قیمت است که میتوانید تهیه کنید. اگر بخواهیم برای طرفداران برند AMD تنها یک مادربرد در این لیست انتخاب کنیم که تعادل ظریفی بین سطح عملکرد و قیمت داشته باشد، میتوانیم ROG Strix X570-E Gaming WiFi II را معرفی کنیم.
درست است که شاید توانمندترین مادربرد AMD محسوب نشود. اما اکثر اوقات به آن همه قابلیتی که در مادربردهای فوق رده بالا وجود دارد هم نیازی نیست. از زمانی که پردازندههای سری Ryzen در سال ۲۰۱۷ عرضه شدهاند، AMD از پلتفرم AM4 استفاده کرده است. همچنین، X570 هم جدیدترین چیپست رده بالای High end از این شرکت محسوب میشود. این پلتفرم نه تنها میتواند از پردازندههای Ryzen سری ۳۰۰۰ پشتیبانی کند، بلکه از سری جدید ۵۰۰۰ نیز میتواند استفاده کند.
بررسی مادربرد ASUS ROG Strix X570-E Gaming WiFi II
در این مادربرد امکان نصب حداکثر ۱۲۸ گیگابایت RAM با استفاده از چهار اسلات DIMM ارائه شده، وجود دارد. البته، برای اکثر کاربران احتمال اینکه به چیزی بیشتر از ۳۲ گیگابایت RAM نیاز پیدا کنند، بسیار کم است. زیرا تنها ایستگاههای کاری فشردهای که فایلهای بزرگ و سنگین را مدیریت میکنند (مثل ویرایش ویدیو) به چنین مقادیر چشمگیری از حجم حافظه نیاز دارند. بهترین ویژگی ROG Strix X570-E Gaming WiFi II قطعات باکیفیت مورد استفاده در سراسر آن است. به هر حال، خازنها و سایر اجزای عملکرد باید بخشی از یک دسته ممتاز برای اطمینان خاطر بخشیدن بیشتر و پشتیبانی بهتر از اورکلاکینگ باشند.
اگر برنامه نویس هستید و قصد خرید سیستم دارید، ابتدا مقاله بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی را مطالعه کنید و سپس خرید خود را انجام دهید.
ایسوس از DisplayPort و HDMI (برای پردازندههای Ryzen با گرافیک یکپارچه)، خروجی نوری S/PDIF، شبکه ۲.۵ گیگابایتی لن، Wi-Fi، هفت پورت USB ۳.۲ Gen ۲ Type-A و همچنین یک پورت USB ۳.۲ Gen ۲ USB-C اضافی در این مادربرد استفاده کرده است. این ویژگیها باعث میشوند آن را بهترین مادربرد ایسوس گیمینگ در نظر بگیریم که به شما اجازه میدهد تمامی لوازم جانبی گیمینگ خود را به آن متصل کنید. علاوه بر این، کانکتورهای RGB به همراه هدرهای پمپ برای خنک کننده آب، دو اسلات M.2، تعداد زیادی SATA و اسلات PCI کافی برای نصب تمام کارتهای صوتی مورد علاقه خود نیز در اختیارتان قرار داده خواهد شد. قیمت بهترین مادربرد ایسوس که اکنون معرفی کردیم، چندان کم نیست. اما قطعا ارزش بهایی که برای آن میپردازید را دارد.
نقاط قوت | نقاط ضعف |
---|---|
طراحی پاور ۱۴+۲ فاز | عدم پشتیبانی از PCIe ۵.۰ |
وجود ۲.۵ گیگابایت LAN | عدم پشتیبانی از DDR5 |
قابلیت پشتیبانی از پردازندههای سری ۵۰۰۰ AMD Ryzen | |
با توجه به اینکه قابلیت پشتیبانی از جدیدترین چیپست AMD هم دارد، به شما اجازه استفاده از اسلات PCIe ۴.۰ نیز میدهد |
مادربرد ایسوس ROG Strix Z690-E Gaming WiFi
مشخصات مادربرد ASUS ROG Strix Z690-E Gaming WiFi
سایز (فرم فاکتور) | ATX |
سوکت | LGA ۱۷۰۰ |
چیپست | Intel Z690 |
حداکثر رم قابل پشتیبانی | چهار ۳۲ گیگابایتی (مجموعا ۱۲۸ گیگابایت) |
ویژگیهای شاخص |
نگاهی کلی به مادربرد ASUS ROG Strix Z690-E Gaming WiFi
نظیر بهترین مادربرد ایسوس گیمینگ که قبل از این معرفی کردیم، ASUS ROG Strix Z690-E Gaming WiFi را نیز میتوان بهترین مادربرد ایسوس برای بازی بدانیم که برای پردازندههای Intel ساخته شده است. این مادربرد امکان استفاده از جدیدترین پردازندههای نسل دوازده تیم آبی (لقب شرکت اینتل) را به کاربران خود میدهد. همچنین، دارای اجزای باکیفیت و تمامی ویژگیهای اساسی است که میتوان از چنین مادربردی انتظار داشت. برخی از این ویژگیها عبارت هستند از قابلیت پشتیبانی از حداکثر ۱۲۸ گیگابایت RAM، نورپردازی RGB ایسوس، پشتیبانی از پمپ، امکان اورکلاک و بسیاری از موارد دیگر.
همچنین، شما یک PCB با همان قطعات گرانقیمت و ممتاز و تقریبا تمام امکاناتی را که برای راهاندازی یک سیستم توانمند به آن نیاز دارید، دریافت خواهید کرد. طراحی پاور نیز به صورت ۱۸+۱ فاز انجام شده است. این یعنی اساسا میتوانید به راحتی این مادربرد را به حداکثر توان خود و بسیار فراتر از آن برسانید. این مادربرد با پشتیبانی از پردازندههای نسل دوازده Intel به شما اجازه میدهد تا از مزایای جدیدترین CPUهای رده بالای این شرکت برخوردار شوید. این قدرت، از طریق اسلاتهای بسیار سریع PCIe ۵.۰ و M.2 NVMe فراهم میشود. حداکثر RAM قابل پشتیبانی در این مادربرد نیز به ۱۲۸ گیگابایت میرسد.
بررسی مادربرد ASUS ROG Strix Z690-E Gaming WiFi
قیمت این گزینه به عنوان بهترین مادربرد ایسوس نیز به اندازه مدل قبلی که معرفی کردیم، مناسب است. مخصوصا با توجه به ویژگیهایی که میتواند ارائه دهد. همچنین، از مادربرد ROG Strix Z690-E Gaming WiFi میتوان در PCهای پرمیوم استفاده کرد که حتی میتوانند دارای پردازنده شگفت انگیز Intel Core i9-12900K باشند. این تواناییها، باعث میشود آن را بهترین مادربرد ایسوس برای بازی بدانیم. این مادربرد امکان پشتیبانی از پورتهای پرشماری دارد که عبارت هستند از ۲.۵ گیگابایت لن، DisplayPort، HDMI، یک USB-C ۳.۲ Gen 2×2، سه USB ۳.۲ Gen ۲ (شامل دو USB-A و یک USB-C)، چهار USB-A ۳.۲ Gen ۱ و چهار USB ۲.۰. همچنین، Optical S/PDIF، وای فای و تمامی جکهای صوتی که به آنها نیاز خواهید داشت هم در آن وجود دارد.
علاقه مندان به تبلتهای مقرون به صرفه مطالعه کنند: بهترین تبلت تا ۳ میلیون
در داخل این مادربرد، ایسوس مطمئن شده که کاربران هدرهای کافی برای اجزای اضافی که به رابط USB نیاز دارند، در اختیار خواهند داشت. همچنین، هدرهای پمپ آب برای تنظیم خنک کننده نیز در آن وجود دارد. فقط کافی است از یک بایوس قوی استفاده کنید و پتانسیل اورکلاک قابل توجه آن را هم به کار ببرید تا یکی از بهترین مادربردهای ساخته شده برای قطعات ساخت Team Blue را به دست بیاورید.
نقاط قوت | نقاط ضعف |
---|---|
طراحی پاور ۱۸+۱ فاز | عدم پشتیبانی از نسل ده و یازده |
۲.۵ گیگابایت LAN | |
قابلیت پشتیبانی از پردازندههای نسل دوازده اینتل | |
پشتیبانی از PCIe ۵.۰ و DDR5 |
مادربرد ایسوس ROG Maximus Z690 Formula
مشخصات مادربرد ASUS ROG Maximus Z690 Formula
سایز (فرم فاکتور) | ATX |
سوکت | LGA ۱۷۰۰ |
چیپست | Intel Z690 |
حداکثر رم قابل پشتیبانی | چهار ۳۲ گیگابایتی (مجموعا ۱۲۸ گیگابایت) |
ویژگیهای شاخص | وای فای ۶، ۱۰ گیگابایت لن، وی آر ام ۲۰+۱ فاز و ASUS Aura |
نگاهی کلی به مادربرد ASUS ROG Maximus Z690 Formula
اگر قصد دارید فرایند اورکلاک را به صورت جدی و در مقیاس گستردهای انجام دهید، ASUS ROG Maximus Z690 Formula پلتفرم فوق العاده مناسبی برای شماست. در این مادربرد شما از یکپارچهسازی VRM برای خنککننده آبی برخوردار هستید و همچنان از LAN فوقالعاده سریع ۱۰ گیگابایتی، درگاههای متعدد و یک بایوس قوی نیز میتوانید استفاده کنید. برند ایسوس هم مانند GIGABYTE، مادربردهای درجه یک برای کسانی که محصولات عمیقا قدرتمندی دارند تولید میکند. مادربردی نظیر ROG Maximus Z690 Formula میتواند برای ساخت PC قدرتمندی که شاید همیشه رویای آن را داشتید، بهترین گزینه باشد.
آیا تمایل به استفاده از پردازندهی شگفت انگیز Intel Core i9-12900K دارید؟ مشکلی نیست، با این مادربرد میتوانید از آن استفاده کنید. در واقع، خود Maximus Z690 Formula هم بسیار مشتاق است تا به چالش کشیده شود و چنین عملکردی را در سطح بالایی از بازدهی، به نمایش بگذارد.
بررسی مادربرد ASUS ROG Maximus Z690 Formula
این مادربرد، یک قطعهی بسیار جدی و هدفمند است که از قیمت آن هم میتوان متوجه این امر شد. به هر حال، حتی در بهترین مادربرد ایسوس برای بازی هم به ندرت میتوان گزینهای به این خوبی پیدا کرد. گزینهای که برای VRMها قابلیت پشتیبانی از سیستم خنک کنندهی آبی ارائه کند. این ویژگیها باعث میشود قیمت بهترین مادربرد ایسوس هم زیاد باشد. زیرا اگر در یک سیستم به کار برده شود، جزو اجزای فوق رده بالا و پرمیوم محسوب میشود. تمامی این ویژگیها به کاربران اجازه میدهند پردازندهی موجود در این مادربرد و کل سیستم خود را به راحتی اورکلاک کنند. بدین ترتیب، موفق میشوند قدرت آن را حتی از این هم بیشتر افزایش دهند. این افزایش قدرت در صورتی هم انجام میشود که خدشهای بر پایداری سیستم وارد نخواهد شد.
درخصوص پورتهای این مادربرد باید توضیح دهیم که شاهد وجود ۱۰ گیگابایت LAN هستیم. در کنار آن HDMI وجود دارد. همچنین، دو درگاه Thunderbolt چهار پورت هم وجود دارد. شش پورت USB-A ۳.۲ Gen ۲ یک پورت USB-C ۳.۲ Gen ۲ سه USB-A ۲.۰ وای فای، Optical S/PDIF و تمامی جکهای صوتی مورد نیاز را هم باید به لیست درگاههای این مادربرد اضافه کنیم. وجود این همه ویژگی باعث شده که قیمت این مادربرد کمی زیاد باشد. بنابراین، حتما لازم است ضمن مشخصات دقیق و آگاهی از قیمت بهترین مادربرد ایسوس تصمیم بگیرید که آیا واقعا به چنین پلتفرم شگفت آوری در سیستم خود نیاز دارید. یا نیاز به این همه هزینه ندارید.
نقاط قوت | نقاط ضعف |
---|---|
طراحی پاور ۲۰+۱ فاز | قیمت بسیار زیاد |
۱۰ گیگابایت LAN | |
قابلیت پشتیبانی از نسل دوازده پردازندههای اینتل | |
قابلیت پشتیباتی از PCIe ۵.۰ و DDR5 |
مادربرد ایسوس TUF Gaming B550-PLUS
مشخصات مادربرد ASUS TUF Gaming B550-PLUS
سایز (فرم فاکتور) | ATX |
سوکت | AM4 |
چیپست | AMD B550 |
حداکثر رم قابل پشتیبانی | چهار ۳۲ گیگابایتی (مجموعا ۱۲۸ گیگابایت) |
ویژگیهای شاخص | ATX و AMD Quad CrossFireX به همراه ۲.۵ گیگابایت لن و وی آر ام ۸+۲ فاز |
نگاهی کلی به مادربرد ASUS TUF Gaming B550-PLUS
ASUS TUF Gaming B550-PLUS برای آن دسته از کسانی که نمیخواهند به اندازهی مادربرد قبلی که معرفی کردیم هزینه کنند، یک گزینهی فوق العاده ارزشمند است. این مادربرد با تمرکز بر صرفه جویی در هزینههای کاربران ساخته شده است. شاید در B550M چیپست قدرتمندی به اندازهی سایر گزینههایی که تا اینجا به عنوان بهترین مادربرد ایسوس گیمینگ معرفی کردیم وجود نداشته باشد. اما هنوز هم میتواند برای اکثر PCهای دسکتاپ خانگی بیش از حد قدرتمند باشد. AMD چیپست موجود در B550M را با این هدف عرضه کرد تا بتواند جایگزین چیپست B450 باشد که در حال قدیمی شدن بود.
قبل از خرید کارت حافظه به چه مواردی باید توجه کرد؟ در مطلب بهترین کارت حافظه موبایل توضیح داده شده است.
بهبودهای قابل اشارهای که به سبب این تغییر ایجاد شده است، شامل قابلیت پشتیبانی از سری ۵۰۰۰ پردازندههای Ryzen، وجود PCIe ۴.۰ برای اتصال کارت گرافیک و SSD به همراه پیکربندی دوگانه GPU میشوند. ASUS TUF Gaming B550-PLUS نمونه بارزی از این است که با استفاده از یک چیپست B550 میتوان به قابلیتهای فوق العادهای دسترسی پیدا کرد. شما به راحتی میتوانید یک پردازنده Ryzen ۹ 5950X به این مادربرد متصل کنید. مطمئن باشید که هیچ مشکلی هم در عملکرد هیچ یک از این دو ایجاد نخواهد شد. در این مادبرد فضایی برای اورکلاک وجود ندارد. زیرا هدف از طراحی و ساخت آن این نبوده که بتواند از موارد شگفت انگیزی همچون ریگهای خنک شونده با نیتروژن مایع پشتیبانی کند. با این حال، همچنان به شما اجازه میدهد که یک سیستم درجه یک با مقدار قابل توجهی قدرت سخت افزاری روی چنین پایهی کوچک و مقرون به صرفهای بنا کنید.
بررسی مادربرد ASUS TUF Gaming B550-PLUS
ایسوس علاوه بر قابلیت پشتیبانی از سری ۳۰۰۰ و ۵۰۰۰ پردازندههای Ryzen دو و نیم گیگابایت LAN هم در این مادربرد به کار گرفته تا شاهد انتقال سریع دادهها در سراسر شبکه باشید. همچنین، برای VRMها نیز خنک کننده کافی قرار داده است. شاید این گزینهای که در حال معرفی آن به عنوان بهترین مادربرد ایسوس هستیم قیمت چندان زیادی نداشته باشد. اما همچنان یک پاور با طراحی ۸+۲ در اختیار شما قرار میدهد. بدین معنی که قابلیتهایی برای پشتیبانی از پردازندههای نسبتا پرمصرف هم در آن وجود دارد و کمی هم میتوان آن را اورکلاک کرد.
درمورد پورتهای این مادربرد نیز ابتدا شاهد یک HDMI هستیم. پس از آن، DisplayPort جلب توجه میکند. پس از آن به Optical S/PDIF میرسیم. در آخر هم دو USB ۲.۰ دو USB ۳.۱ Gen ۲ (یکی از آنها Type-C است) و چهار USB ۳.۱ Gen ۱ وجود دارد. برای شبکه، فقط یک اتصال لن ۲.۵ گیگابایتی وجود دارد. درمجموع، استفاده از این پردازنده فرصت مناسبی برای جابجایی از AMD به Intel بدون تقبل هزینهی چندان زیادی است.
نقاط قوت | نقاط ضعف |
---|---|
۲.۵ گیگابایت LAN | محدودیت در اورکلاک |
قیمت مناسب | عدم پشتیبانی از PCIe ۵.۰ و DDR5 |
قابلیت پشتیبانی از سری ۵۰۰۰ پردازندههای AMD Ryzen |
مادربرد ایسوس ROG Strix Z690-I Gaming WiFi
مشخصات مادربرد ASUS ROG Strix Z690-I Gaming WiFi
سایز (فرم فاکتور) | mini ITX |
سوکت | LGA ۱۷۰۰ |
چیپست | Intel Z690 |
حداکثر رم قابل پشتیبانی | دو اسلات ۳۲ گیگابایتی مجموعا ۶۴ گیگابایت |
نگاهی کلی به مادربرد ASUS ROG Strix Z690-I Gaming WiFi
اگر قصد دارید یک سیستم جمع و جور اسمبل کنید باید از کیس و مادربردی استفاده کنید که دارای فرم فاکتور Mini-ITX باشند. این نمونه از برند شناخته شدهی ایسوس میتواند پتانسیل زیادی در این زمینه داشته باشد. حتی میتوان آن را از این نظر بهترین مادربرد ایسوس برای بازی معرفی کرد. این بورد را میتوانید به راحتی در یک کیس کوچک قرار دهید. در عین حال، میتوانید یک CPU پیشرفتهی فوق قدرتمند هم به آن متصل کنید. فقط شاید حافظه RAM قابل پشتیبانی این مادربرد به اندازه بردهای دیگری که معرفی کردیم زیاد نباشد و محدودیت داشته باشد که البته، هنوز هم به شما اجازه استفاده از ۶۴ گیگابایت رم میدهد. این میزان برای اکثر کاربران با هر نیازی، بسیار زیاد است.
اگر استفادهی زیادی از گوشی خود دارید و در اغلب اوقات شارژ کم میآورید، بهترین پاوربانک برای گوشی سامسونگ میتواند به شما کمک کند.
کیسهای دارای فرم فاکتورهای کوچکتر، معمولا از مادربردهای Mini-ITX پشتیبانی میکنند. این اندازه، نسبت به بردهای ATX کوچک محسوب میشود. با این حال، ایسوس در ROG Strix Z690-I Gaming WiFi ویژگیهای زیادی به کار برده که از این دست میتوان به تعداد زیادی RGB و حتی دو اسلات M.2 اشاره کرد. جالب است که این برد با چنین اندازهی کوچکی، قادر به پشتیبانی از نسل دوازده پردازندههای Intel هم هست. اما نباید اجازه دهید که اندازهی کوچک این مادربرد شما را فریب دهد. زیرا با استفاده از آن، هنوز هم قادر به راه اندازی یک سیستم PC فوق قدرتمند خواهید بود.
بررسی مادربرد ASUS ROG Strix Z690-I Gaming WiFi
در این بورد، اسلات PCIe x16 ۳.۰ وجود دارد که به شما اجازه میدهد کارت گرافیک مورد علاقه خود را در آن نصب کنید. همچنین، با این اسلات از حداکثر ۳۲ گیگابایت رم نیز میتوانید استفاده کنید. بدین ترتیب، قادر به اجرای اکثر بازیها خواهید بود. فقط باید انتظار داشته باشید که برای آزادی عملِ استفاده از یک پلتفرم کوچکتر، مبلغ بیشتری بپردازید که البته، اختلاف آن عادلانه است. در این مادربرد ۲.۵ گیگابایت LAN وجود دارد. DisplayPort و HDMI هم همینطور. دو پورت تاندربولت ۴ دو USB-A ۳.۲ Gen ۲ سه USB-A ۳.۲ Gen ۱ دو USB-A ۲.۰ به همراه وای فای ۶ را نیز باید اضافه کنیم. بنابراین، تعداد اسلاتهای توسعهی این مادربرد علیرغم سایز نه چندان بزرگ آن بسیار زیاد است.
نقاط قوت | نقاط ضعف |
---|---|
ابعاد کوچک و جمع و جور | پشتیبانی از اورکلاکینگ به صورت محدود |
۲.۵ گیگابایت LAN | قیمت زیاد |
قابلیت پشتیبانی از نسل دوازده پردازندههای اینتل | عدم پشتیبانی از بیشتر از ۶۴ گیگابایت رم |
پشتیبانی از تاندربولت ۴ به همراه PCIe ۵.۰ و DDR5 |
عوامل تاثیرگذار در انتخاب بهترین مادربرد ایسوس
زمانی که در حال تصمیم برای انتخاب یک مادربرد مناسب برای خود هستید حتما به این موضوع توجه میکنید که مدل انتخابی مورد نظرتان، هم امروز نیازتان را برطرف کند و هم برخی از نیازهای آیندهتان را. اگر از این موضوع اطمینان دارید که هیچوقت در آینده به سراغ ارتقاء سیستم خود نخواهید رفت و پیکربندی اولیه آن را تغییر نخواهید داد، میتوانید مادربردی انتخاب کنید که دقیقا هرآنچه که فقط امروز برای انجام امور خود نیاز دارید را در اختیارتان قرار دهد و نیازی به داشتن قدرت بیشتر برای برطرف کردن نیازهای آیندهتان ندارد. اما اگر فکر میکنید که شاید در آینده برخی از قطعات سیستم خود را تعویض کنید، باید مادربردی انتخاب کنید که بتواند نیازهای آیندهی شما که به همین شکل افزایش هم پیدا خواهند کرد را برطرف نماید.
پلتفرم
اولین تصمیمی که باید زمان راه اندازی یک سیستم بگیرید، انتخاب CPU است. CPU میتواند به عنوان قلب تپنده سیستم شما عمل کند. زمان انتخاب برای تعیین مدل CPU معمولا همیشه باید بین دو گزینه انتخاب کنید. این دو گزینه، Intel و AMD هستند. هر دوی این سازندگان دارای طیف وسیعی از پردازنده با قدرتهای متفاوت هستند. از گزینههای ارزان قیمت و اقتصادی که برای مصارفی نظیر وبگردی، تولید محتوا و اجرای برخی از بازیها با تنظیمات گرافیکی پایین گرفته تا هیولاهای فوق قدرتمندی که انجام پروژههای ویرایش ویدئو و فیلم برایشان مثل آب خوردن است. علاوه بر این، توانایی اجرای اکثر بازیهای سنگین امروزی را نیز با تنظیمات گرافیکی و فریم ریت بالا دارند.
در هر صورت، هر دوی این شرکتها محصولات خود را دائما ارتقاء میدهند. ممکن است مشخصاتی که امروز قدرتمند محسوب میشود، تا مدتی دیگر برای انجام چنین کارهایی کافی نباشد. از سوی دیگر، اینکه کدام یک را در بهترین مادربرد ایسوس گیمینگ به کار بگیرید، بستگی به نیازتان هم دارد. شاید جزو آن دسته از افرادی باشید که نیازی نداشته باشید که از حداکثر قدرت پردازنده خود استفاده کنید. و همین که تنها از یک هستهی آن استفاده کنید، برایتان کافی باشد. اما از سوی دیگر هم ممکن است به قدرت همهی هستههای پردازنده نیاز داشته باشید تا بتوانید امور مد نظر خود را انجام دهید.
سوکت ها و چیپست ها
زمانی که متوجه شدید کدام پردازنده برای استفاده در بهترین مادربرد ایسوس برای بازی مناسبتر است، باید ضمن توجه به قیمت بهترین مادربرد ایسوس مدلی را انتخاب کنید که دارای سوکتها و چیپستهای مناسبی باشد که متناسب با نیاز شما هستند. اساسا سوکت پردازنده، مکانیزمی است که از طریق آن یک CPU محکم به مادربرد متصل میشود. همچنین، چیپست هم نرمافزار و سختافزار مادربردی است که با هم ترکیب میشود تا همه اجزای مختلف بتوانند با هم ارتباط برقرار کنند. مهمترین سوکتها و چیپستهای امروزی برای مادربرد در جدول زیر قید شدهاند.
سوکت | CPUهای قابل پشتیبانی | چیپستها |
---|---|---|
LGA ۱۲۰۰ | نسل دهم Intel Core | Comet Lake (نسل دهم): Z490 |
LGA ۱۱۵۱ | نسل هشت و نه Intel Core | Coffee Lake (نسل هشتم): H310, B360, H370, Q370, Z370 Coffee Lake (نسل نهم): Z390, B365, B360 |
LGA ۲۰۶۶ | Skylake-X و Kaby-Lake X | X299 |
sTRX4 | نسل سوم AMD Ryzen Threadripper | TRX40 |
sTR4 | AMD Ryzen Threadripper | X399 |
AM4 | AMD Ryzen و نسل هفتم سری A و Athlon | A300, A320, B350, B450, X370, X470, X570 |
تاثیر سوکت و چیپست در مادربرد
لازم است که توضیح دهیم نیازی نیست تمام جزئیات ساخت یک پردازنده را بدانید. در واقع، نیازی به درک کل این فرایند ندارید. اما این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد که بدانید باید مادربردی انتخاب کنید که دارای چیپست مناسب و سازگار با نیازهای شما باشد. همچنین، باید سوکتهای مناسبی هم داشته باشد. چیپست و سوکت مادربرد انتخابی شما، باید با پردازندهای که در نظر دارید، مطابقت داشته باشند. دانستن این موضوع هم از اهمیت زیادی برخوردار است که چیپستهای مختلف، قادر به پشتیبانی از ترکیب اجزای متفاوتی هستند.
اگر بودجه چندان زیادی برای خرید گوشی ندارید، راهنمای خرید بهترین گوشی تا ۵ میلیون تومان میتواند به شما کمک کند تا انتخاب بهتری داشته باشید.
یعنی هر مدل بهخصوصی از چیپست، فقط میتواند از نوع بهخصوصی از RAM، کارت گرافیک و قطعات مختلف دیگر پشتیبانی کند. ممکن است کارت گرافیک انتخابی شما، با چیپست مادربردتان همخوانی نداشته باشد. بنابراین، زمانی که در حال تحقیق و جست و جو برای مقایسه مادربردهای مختلف با یکدیگر هستید، باید این را هم در نظر داشته باشید که با تمام اجزای دیگری که قصد دارید تهیه کنید، سازگاری داشته باشد.
فرم فاکتور
همانطور که در ابتدای مطلب هم اشاره کوتاهی داشتیم، مادربردها در سایزهای مختلفی تولید و عرضه میشوند. یعنی شما تا حدی در تعیین اندازهی سیستم خود نیز آزادی عمل دارید. این آزادی عمل، میتواند باعث شود کیس سیستمتان در فضایی که برای آن در نظر گرفتهاید، کاملا جا بگیرد. اگر فضای زیادی برای سیستم خود دارید، میتوانید یک کیس بزرگ با ارتقاع زیاد داشته باشید. اما اگر در حال جمع کردن یک سیستم PC تئاتر خانگی یا HTPC هستید تا بتوانید آن را در اتاق نشیمن منزل خود قرار دهید، احتمالا به یک کیس کوچکتر نیاز دارید.
به همین دلیل است که مادربردها دارای سایزهای مختلف یا همان فرم فاکتورهای مختلف هستند. اما باید بدانید که استانداردهای فرم فاکتور، فقط سایز مادربرد را تعیین نمیکنند. بلکه مشخص میکنند که تا چه تعدادی از اجزای مختلف را میتوانند پشتیبانی کنند. تفاوت فرم فاکتور مادربردهای مختلف با ترکیبی از حروف کوچک و بزرگ مشخص شده است. اما اگر بخواهیم به طور کلی صحبت کنیم، هرچه سایز یک مادربرد به طور فیزیکی بزرگتر باشد، به معنی این است که قابلیت پشتیبانی از اجزا و قطعات بیشتری خواهد داشت. از سوی دیگر نیز، تمامی کیسها قادر به پشتیبانی از تمامی استانداردهای فرم فاکتور نیستند. بنابراین، باید در زمان انتخاب کیس، توجه داشته باشید که با مادربردی که دارید، سازگاری داشته باشد و بتواند آن را درون خود جای دهد.
انواع مختلف فرم فاکتورهای مادربرد
فرم فاکتورهای زیر، یک سری از محبوبترین و پرکاربردترین فرم فاکتورهای مادربرد هستند که به همراه مشخصات رایج خود در جدول زیر قید شدهاند. فرم فاکتور معمولا تاثیر چندان زیادی در قیمت بهترین مادربرد ایسوس ندارد. اما کاملا بلااثر هم نیست.
فرم فاکتور | mini ITX | MicroATX | ATX |
ابعاد | ۹.۰ × ۷.۵ اینچ | ۹.۶ × ۹.۶ اینچ | ۱۲ × ۹.۶ اینچ |
تعداد اسلاتهای توسعه | ۱ عدد | ۴ عدد | ۷ عدد |
نوع RAM | DIMM | DIMM | DIMM |
تعداد اسلاتهای RAM | حداکثر ۲ عدد | حداکثر ۴ عدد | حداکثر ۸ عدد |
تعداد کارت گرافیکهای قابل پشتیبانی | حداکثر ۱ عدد | حداکثر ۳ عدد | حداکثر ۴ عدد |
تعداد پورتهای SATA | حداکثر ۶ عدد | حداکثر ۸ عدد | حداکثر ۱۲ عدد |
موارد فوق، یک سری دستورالعملهای کلی برای برخی از رایجترین فرم فاکتورهای موجود برای مادربردهای امروزی که در بازار وجود دارند، هستند. صد البته، فرم فاکتور و سایزهای مختلف دیگری هم برای مادربرد وجود دارد. هر کدام از این فرم فاکتورها در تواناییها و قابلیتهایی که میتوانند ارائه کنند، با یکدیگر متفاوت هستند.
مهمترین نکتهای که در این خصوص باید مد نظر داشته باشید، این است که بدانید تصمیم به استفاده از سیستمی با چه اندازهای دارید. علاوه بر این، باید بدانید که در حال حاضر قصد استفاده از چه اجزایی با چه تعدادی در سیستم خود دارید. بدانید آیا ممکن است که در آینده تعداد این اجزا را افزایش دهید. در نهایت، باید با توجه به قیمت بهترین مادربرد ایسوس مدلی را انتخاب کنید که بیشترین مطابقت را با نیازهایتان داشته باشد.
ویژگی های قابل توسعه مادربرد
علاوه بر CPU، بهترین مادربرد ایسوس گیمینگ و بهترین مادربرد ایسوس برای بازی کردن، باید قادر به اتصال قطعات مختلف دیگری هم باشد. برخی از این قطعات شامل کارت گرافیک، کارت صدا، کارت شبکه، دستگاههای حافظه، اتصالات و تعداد پرشماری از قطعات دیگر میشوند. در طی سالهای اخیر، تعداد زیادی پورت توسعهی مختلف وجود داشته است. اما خوشبختانه، از پیچیدگی مسائل کاسته شده است. امروزه، در درجهی اول با پورتهای PCIe سروکار خواهید داشت. این پورتها به عنوان پورتهای اتصال اکسپرس اجزای جانبی شناخته میشوند. در عین حال نیز برخی از مادربردها اسلات PCI هم در اختیار دارند که اجازهی اتصال دستگاههای قدیمی را به آنها میدهد.
قبل از خرید لپ تاپ گیمینگ این مطلب بهترین لپ تاپ گیمینگ را بخوانید تا با آگاهی بیشتری به خرید بپردازید.
در هر صورت، پورت PCIe مهمترین پورت است. امروزه، برای اتصال اکثر اجزا و قطعات از همین پورت استفاده میشود. به طور کلی، اسلاتهای PCIe دارای چهار سایز مختلف هستند. اما جدیدترین استاندارد مورد استفادهی رایج، PCIe ۳.۰ است. همچنین، PCIe ۴.۰ نیز روی جدیدترین بردهای سازگار Ryzen و Comet Lake اینتل موجود است. این چهار سایز، هم میزان خروجی اتصال و هم اندازهی آن را تعیین میکنند. بنابراین، زمان تصمیمگیری درمورد قیمت بهترین مادربرد ایسوس لازم است که حتما تعداد اسلاتهای آن به اندازه کافی باشد. اما مهمتر از تعداد، این است که بررسی کنید سایز آنها مطابق با آنچه که اکنون یا در آینده نیاز خواهید داشت، باشد.
سایزهای مختلف اسلات های توسعه
چهار سایز اسلات توسعهای که در حال حاضر وجود دارد، عبارت هستند از x1, x4, x8, و x16. از بین این چهار سایز، x4 و x16 رایجتر از بقیه هستند. مادربردها بر اساس تعداد اسلاتهای توسعهای که دارند و همینطور محل قرارگیری آنها، بسیار گسترده هستند. باید توجه کنید که تعداد اسلاتهای بهترین مادربرد ایسوس گیمینگ که قصد دارید انتخاب کنید، کافی باشد. همچنین، فضای کافی هم باید بین این اسلاتها وجود داشته باشد تا بتوانند تمام قطعات مورد نیاز شما را پشتیبانی کنند.
پشتیبانی از کارت گرافیک
کلیه رایانههای شخصی به راهی برای خروجی اطلاعات در قالب تصویری نیاز دارند که ما انسانها بتوانیم از آن استفاده کنیم. در سادهترین حالت، این به معنی نمایش تصویر روی مانیتور است. حال، قطعهای که این سازوکار یا فرایند را در یک PC معمولی انجام میدهد، کارت گرافیک است. البته، با اسم GPU هم شناخته میشود. در این میان، شما باید مطمئن شوید که مادربردتان میتواند از نوع GPU مورد نیاز شما برای مصارف مورد نظرتان پشتیبانی کند.
برخی از CPUهای Intel Core دارای GPUهای یکپارچه هستند که میتوانند ابزارهای مورد نیاز برای نمایش دادن خروجی روی یک مانیتور را ارائه کنند. AMD هم ورژن بهخصوص خودش از این فناوری را در اختیار دارد که با اسم واحد پردازش شتاب (APU) شناخته میشود. این فناوری قادر است CPU و GPU را در یک غالب با یکدیگر ترکیب نماید. GPUهای یکپارچه با CPU، یک سری پردازندههای گرافیکی نسبتا کممصرف هستند که میتوانند برای کارهای بهرهوری معمولی عالی باشند. اما فقط از بازیهای دارای گرافیک پایین (مانند عناوین مورد استفاده در رویدادهای ورزشهای الکترونیکی) پشتیبانی میکنند.
اگر به یک GPU قدرتمندتر نیاز دارید، چه برای بازی یا برای اجرای برنامههای سنگینتر مانند ویرایش ویدیو که بتواند از GPU برای پردازش سریعتر استفاده کند، باید یک GPU مستقل تهیه کنید. در این صورت، باید به خاطر داشته باشید که چه نوعی از پردازندههای گرافیکی را میتوانید به مادربرد خود وصل کنید. یا حتی این که مادربرد شما تا سقف چه تعداد پردازنده گرافیکی میتواند پشتیبانی کند.
اتصال کارت گرافیک
امروزه اکثر کارت گرافیکها از طریق پورت PCIe به مادربرد متصل میشوند. اکثر آنها هم از پورت PCIe x16 پشتیبانی میکنند. این نکته میتواند در انتخاب بهترین مادربرد ایسوس برای بازی تاثیرگذار باشد. علاوه بر این، اکثر GPUهای امروزی به PCIe ۳.۰ یا بالاتر نیاز دارند که مجددا در انتخاب بهترین مادربرد ایسوس برای بازی تاثیرگذار است. آخرین نیازمندی نیز، عرض هر یک از اسلاتهای PCIe است که امروزه، عرض اکثر کارت گرافیکها نیاز به دو اسلات دارد. این میتواند برخی از اسلاتهای x1 PCIe را از چرخهی انتخاب به عنوان بهترین مادربرد ایسوس گیمینگ خارج کند که نباید مشکل چندان بزرگی باشد. البته تا زمانی که شما هم از این امر غافلگیر نشوید و خودتان را برای آن آماده کرده باشید.
آیا قصد خرید یک لپ تاپ با قیمت مناسب را دارید؟ میتوانید از مقاله بهترین لپ تاپ تا ۲۰ میلیون راهنمایی بگیرید.
توجه داشته باشید که برخی از پردازندههای گرافیکی میتوانند تنها از ۷۵ وات برق ارائه شده توسط اسلات PCIe استفاده کنند. اما بیشتر پردازندههای گرافیکی از طریق کانکتورهای شش پین یا هشت پینی از یک منبع تغذیه بزرگ به انرژی بیشتری نیاز دارند. بنابراین، زمان انتخاب بهترین مادربرد ایسوس برای بازی و آگاهی از قیمت بهترین مادربرد ایسوس باید مطمئن شوید که دارای اسلاتهای PCIe مناسب باشد. یعنی باید مشخصات کارت گرافیک مورد نظری که قصد دارید تهیه کنید را به دقت بررسی کنید. همچنین، باید مشخصات آن را با مشخصات مادربورد خود نیز مقایسه کنید. اگر قصد استفاده از دو GPU یا تعداد بیشتری کارت گرافیک دارید، ضمن اینکه باید از مادربرد مناسبی استفاده کنید، باید دو اسلات PCIe هم داشته باشید.
رم
زمانی که سیستم شما روشن و در حال کار کردن است، CPU آن باید فضایی داشته باشد تا بتواند اطلاعات را ذخیره کند. به این فضا در اصطلاح، RAM گفته میشود. سیستمهای رایج امروزی، دستکم ۴ گیگابایت RAM در اختیار دارند. حافظه RAM مورد نیاز، بستگی به نوع کاربری که قصد دارید از سیستم خود داشته باشید، دارد. برای اکثر کاربران که استفادهی چندان سنگینی از سیستم خود نمیکنند، وجود ۸ گیگابایت RAM معمولا کاملا کفایت میکند. برای کاربرانی که استفادههای سنگینتری دارند نیز وجود ۱۶ گیگابایت RAM در اکثر مواقع کافی است. رمهای امروزی، از طریق یک اسلات مستطیلی به مادربرد متصل میشوند که اسم آنها هم بر اساس نوع رم مورد استفاده امروزی نامگذاری شده است. نام آنها ماژول حافظه دوگانه درون خطی (DIMM) میباشد.
در واقع، تعداد اسلاتهای DIMM در یک مادربرد، مقدار حافظه RAM که کاربران میتوانند اضافه کنند را تعیین میکند. تعداد این اسلاتها نیز معمولا بین دو تا هشت اسلات متغیر است. میتوانید هر بار یک ماژول رم به این اسلاتها اضافه کنید. اما زمانی که تعداد بیشتری رم را به صورت جفت همسان نصب کنید بهترین عملکرد را به دست خواهید آورد. ظرفیت آنها هم بین DIMMهای ۱ گیگابایتی تا ۱۲۸ گیگابایتی متغیر است که گزینهی دوم، بسیار گران قیمت است و معمولا برای استفاده در سرورها خریداری میشوند.
انواع مختلف حافظه رم
اکثر سیستمهای شخصی معمولا در مجموع، دارای ۴ تا ۶۴ گیگابایت RAM هستند. RAM نیز معمولا در کیتهای دو یا چهار DIMM خریداری میشود. به عنوان مثال، اگر قصد استفاده از ۱۶ گیگابایت رم در سیستم خود داشته باشید، باید یک کیت با دو DIMM هشت گیگابایتی تهیه کنید یا از چهار DIMM چهار گیگابایتی استفاده کنید. در هر صورت، زمان انتخاب یک مادربرد مناسب، باید مطمئن باشید که اسلاتهای آن به تعداد کافی باشد. همچنین، باید بتواند از کل حافظه رم مورد نظر خود که قصد دارید در این سیستم استفاده کنید پشتیبانی کند. در عین حال نیز باید به شما اجازه دهد از سریعترین مدلهای حافظه رم استفاده کنید.
اگر بودجه نسبتا خوبی برای خرید لپتاپ دارید، میتوانید به مطلب بهترین لپتاپ تا ۲۵ میلیون تومان مراجعه کنید تا ضمن آشنایی با مدلهای مختلف در این رنج و شناخت نقاط قوت و ضعف آنها، بتوانید تصمیم بهتری بگیرید.
در عین حال، باید به نوع RAM هم توجه کنید. به عنوان مثال، اگر قصد دارید که در ابتدا از ۸ گیگابایت رم استفاده کنید و در آینده آن را به ۱۶ گیگابایت ارتقاء دهید و از طرفی هم مادربردتان دارای چهار اسلات DIMM است، باید این کار را با انتخاب یک کیت دو DIMM چهار گیگابایتی شروع کنید، نه یک کیت چهار DIMM دو گیگابایتی. زیرا در این صورت، میتوانید یک کیت دیگر هم در آینده اضافه کنید و از به هدر رفتن RAM نیز جلوگیری کنید.
حافظه
برای استفاده از سیستم خود، نیاز به فضایی دارید که بتوانید وقتی آن را خاموش میکنید، سیستم عامل، اپلیکیشنها و تمامی اطلاعات شما را ذخیره سازی کند. امروزه دو نوع حافظه وجود دارد. نوع اول، حافظه HDD است و نوع دوم هم SSD نام دارد. SSD جدیدتر است و میتواند اطلاعات را در حافظه فلش بسیار سریعی ذخیره کند. از سوی دیگر، HDDها ارزانتر هستند و فضای بیشتری هم دارند. یعنی SSDها علیرغم اینکه گرانتر هستند، سرعت بسیار بیشتری از HDDها دارند. بنابراین، میتوانند در سریعتر اجرا شدن اپلیکیشنها و سریعتر بوت شدن سیستم بسیار تاثیرگذار باشند.
زمان خرید مادربرد، چند کانکتور ذخیره سازی اصلی وجود دارد که باید مد نظر بگیرید. این شامل انواع اتصالات و تعداد اتصالاتی است که برای افزودن فضای ذخیره سازی سیستم خود میتوانید انتخاب کنید. برخی از این اتصالات داخلی هستند و برخی دیگر بیرونی. رایجترین نوع اتصال ذخیره سازی که امروزه وجود دارد، سری ATA یا SATA است. در حال حاضر، SATA در سومین نسخهی خود به سرمیبرد و SATA ۳.۰ اتصالی است که میتواند حداکثر سرعت انتقال شش گیگابیت در ثانیه (Gb/s) را ارائه دهد. این یعنی سرعت خواندن و نوشتن SSDهای SATA میتواند تا ۶۰۰ مگابایت در ثانیه برسد. در حالی که سرعت خواندن و نوشتن حافظههای HDD حداکثر ۱۵۰ مگابایت در ثانیه است که اختلاف چشمگیری با SSDها دارد.
نقش حافظه ذخیره سازی در مادربرد
نکتهای که وجود دارد، این است که حتما نباید فقط از حافظه HDD یا فقط از SSD در سیستم خود استفاده کنید. میتوانید از ترکیبی از آنها بهرهمند شوید. هر دو نوع حافظهی HDD و SSD قابلیت پشتیبانی از اتصالات SATA ۳.۰ دارند. مادربردها نیز میتوانند چندین پورت SATA داشته باشند. همچنین، انواع مختلفی از SATA 3.X وجود دارد که میتوانند سرعت بیشتری ارائه دهند. البته، اتصالات آنها نیز کمی با یکدیگر متفاوت است. از جمله نسخه ۳.۲ اتصالات SATA که از فرم فاکتور M.2 استفاده میکند.
یکی از انواع اتصالات رایج حافظه ذخیره سازی که روزبهروز هم بیشتر و بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد، NVM Express یا NVMe است که از طریق گذرگاه PCIe میتواند به مادربرد متصل شود. این اتصال، یک پروتکل جدید است که پهنای باند بیشتری ارائه میدهد، مصرف کمتری دارد و تاخیر آن هم کمتر است. همچنین، یک سری مزیت قابل توجه دیگر هم در آن وجود دارد. حافظههای NVMe SSDs رایجی که امروزه مورد استفاده قرار میگیرند، از نظر تئوری، میتوانند سرعتی معادل با بیش از ۳ گیگابایت بر ثانیه برای خواندن و ۱.۵ گیگابایت بر ثانیه برای نوشتن داشته باشند. همچنین، حافظههای NVMe SSDs از نظر فرم فاکتور نیز شامل دو دسته میشوند که عبارت هستند از کارتهایی که در اسلاتهای PCIe قرار میگیرند و نسخههای کوچکتری که به اتصالات M.2 متصل میشوند.
نحوه ترکیب حافظه HDD با SSD در مادربرد
درست مانند تعداد زیادی از قطعات و اجزای دیگر این مطلب، درمورد راهنمای خرید بهترین مادربرد ایسوس گیمینگ و قیمت بهترین مادربرد ایسوس برای انتخاب حافظهی ذخیره سازی نیز عوامل مختلف زیادی دخیل هستند. یکی از تکنیکهای رایج، خرید یک SSD کوچک برای اجرای سیستم عامل و اپلیکیشنها است. این کار باعث ارتقاء چشمگیر عملکرد نیز خواهد شد. برای ذخیره سازی دادهها و اطلاعات سنگین نظیر تصاویر و ویدئوها نیز میتوان از حافظههای HDD با ظرفیت بالا استفاده کرد. بدین ترتیب، حافظه SSD میتواند سرعت را ارتقاء دهد و حافظه HDD هم فضای ذخیره سازی کافی برای فایلها را ارائه دهد.
برای خرید لپ تاپ با قابلیت خوب و قیمت تقریبا بالا میتوانید از مقاله بهترین لپ تاپ تا ۳۰ میلیون کمک بگیرید.
صرف نظر از اینکه چه نوع حافظهای با چه میزان فضا در سیستم خود به کار میگیرید، باید مطمئن شوید که بهترین مادربرد برای بازی که انتخاب کردهاید، بتواند نیازهای کنونی و نیازهای آیندهی شما به فضای ذخیره سازی را کاملا برطرف کند. این امر نیازمند بررسی دقیق مشخصات مادربرد است تا اطمینان پیدا کنید که میتواند کل حافظهای که نیاز دارید را پشتیبانی کند. به خاطر داشته باشید که در مواقع ضروری، میتوانید در صورت نیاز از حافظههای اکسترنال هم استفاده کنید.
اتصالات
تاکنون روشهای مختلفی برای اتصال قطعات مختلف به مادربرد معرفی کردهایم که از این دست، میتوان به اسلاتهای PCIe، DIMM و یا اتصلات حافظه اشاره کرد. علاوه بر این موارد، امروزه انواع مختلفی از اتصالات دیگر هم وجود دارد که مادربردها میتوانند از آنها پشتیبانی کنند. اما مجددا باید زمان انتخاب یک مادربرد، نیازهای خود را به دقت بررسی کنید. همچنین، برخی از اتصالات به طور مستقیم در مادربرد قرار دارند که اتصالات داخل کیس محسوب میشوند. این نوع از اتصالات، گاهی اوقات قرار است به پورتهای جلو، بالا، کنارهها یا پشت کیس متصل شوند.
در این مطلب میتوانید با بهترین CPU برای برنامه نویسی آشنا شوید.
بنابراین، باید به پورتهای قابل پشتیبانی در کیس خود نیز توجه داشته باشید و مطمئن شوید که مادربرد شما میتواند اتصالات داخلی مورد نیاز را پشتیبانی کند. مادربردها همچنین، دارای اتصالات قابل دسترسی خارجی در پنل ورودی / خروجی (I/O) پشتی هستند که معمولا در یک مکان رایج و استاندارد در پشت کیس قرار میگیرد. اصولا، اینگونه به آن فکر کنید که هرچقدر سیستم پیچیدهتری داشته باشید، بیشتر باید برای خرید بهترین مادربرد ایسوس گیمینگ و تحقیق درمورد مدلهای مختلف آن جست و جو کنید. این موضوع، درمورد هیچ ویژگی دیگری به اندازه اتصالات موجود در مادربرد صدق نمیکند. اتصالات مادربرد یکی از پیچیدهترین مواردی است که باید زمان انتخاب بهترین مادربرد ایسوس گیمینگ و بهترین مادربرد ایسوس برای بازی کردن به آن توجه داشته باشید.
شرکت سازنده مادربرد
اکنون که متوجه شدید بدون توجه به قیمت بهترین مادربرد ایسوس چه نوع مادربردی باید به عنوان بهترین مادربرد ایسوس گیمینگ در سیستم جدید خود به کار بگیرید، میتوانید به شرکت سازندهی آن نیز توجه داشته باشید. برخی از شرکتها روی ارائهی مادبردهایی تمرکز دارند که برای گیمرها در نظر گرفته شدهاند.
گزینههایی که در این مطلب به عنوان بهترین مادربرد ایسوس گیمینگ معرفی کردیم نیز جزو همین موارد هستند. برخی از مدلهایی که میتوان به عنوان بهترین مادربرد ایسوس برای بازی کردن معرفی کرد، فضای زیادی جهت اضافه کردن تعدادی کارت گرافیک دارند یا دارای چراغهای LED هم هستند. این موارد اگرچه در خروجی کار هیچ تاثیری ندارند، اما میتوانند در قیمت بهترین مادربرد ایسوس نیز تاثیرگذار باشند.
جمع بندی انتخاب و خرید بهترین مادربرد ایسوس
در بحث شناخت بهترین مادربرد ایسوس برای مصارفی نظیر گیمینگ میتوان گفت باید حتما بر اساس آنچه که نیاز دارید، دست به انتخاب بزنید. بهترین مدلهای مادربرد ایسوس گیمینگ در مواردی نظیر فرم فاکتور یا اندازه، تعداد اسلاتها و درگاههای قابل پشتیبانی، اتصالات، پاور و موارد گستردهی زیادی، بسیار با یکدیگر متفاوت هستند. در واقع، مادربرد یکی از پیچیدهترین اجزای یک سیستم است که ویژگیهای پرشماری دارد. همچنین، نوع مادربردی که انتخاب میکنید، در توانایی ارتقاء آن در آینده نیز تاثیرگذار است. مادربردها در قابلیت اورکلاک هم با یکدیگر متفاوت هستند.
بهترین CPU گوشی کدام است؟
مواردی که در این مطلب به عنوان بهترین مادربرد ایسوس برای مصارفی نظیر بازی کردن معرفی کردیم، جزو رده بالاترین بردهای موجود در بازار هستند. بنابراین، همهی آنها میتوانند بالاترین سطح ممکن از قدرت و عملکرد که نیاز دارید را در اختیارتان قرار دهند. فقط باید بررسی کنید که کدام یک از آنها با سایر اجزای سیستم شما سازگاری دارند. یا اگر در آینده نیاز به ارتقاء سیستم خود گرفتید، کدام یک بیشتر میتواند اجازه انجام این کار را به شما بدهد. به غیر از این، همهی آنها به اندازه کافی قدرتمند و توانمند هستند که بتوانند از قویترین و بهروزترین قطعات سخت افزاری کنونی بازار پشتیبانی کنند.
سلام..بنده یک عدد مین asus prime b660 D4 همراه با پردازنده intel Core i5 12400F تهیه کردم.وقتی در حالت معمولی irst فعال هست تمام حافظه ها شامل m.2 nvme و ssd sata 6gig و Hdd 6gig و Hdd 3gig در حالت رید قرار میگیرن و توسط بایوس شناسایی نمیشوند و باید irst را غیرفعال و vmd را دیسیبل کنم.منتها کدگذاری توسط tpm2 همچنان باعث عدم ریمپ کردن حافظه ها و ترتیب دیسکها میشود ..در حال حاضر ssd disc0 و Hdd 6gig Disc1 و Hdd 3gig Disc2 و M.2 دیسک آخر هست با وجود تعویض کانکتور ها و پورت ها.لطفا راهنمایی کنید چگونه m.2 را به دیسک صفر منتقل کنم..
m.2 slut : PCIe 4.0
سلام..بنده یک عدد مین asus prime b660 D4 همراه با پردازنده intel Core i5 12400F تهیه کردم.وقتی در حالت معمولی irst فعال هست تمام حافظه ها شامل m.2 nvme و ssd sata 6gig و Hdd 6gig و Hdd 3gig در حالت رید قرار میگیرن و توسط بایوس شناسایی نمیشوند و باید irst را غیرفعال و vmd را دیسیبل کنم.منتها کدگذاری توسط tpm2 همچنان باعث عدم ریمپ کردن حافظه ها و ترتیب دیسکها میشود ..در حال حاضر ssd disc0 و Hdd 6gig Disc1 و Hdd 3gig Disc2 و M.2 دیسک آخر هست با وجود تعویض کانکتور ها و پورت ها.لطفا راهنمایی کنید چگونه m.2 را به دیسک صفر منتقل کنم..m.2 slut : PCIe 4.0
سلام از سال 1397 فناوری wifi6 اومده ولی دربین مادربرد های بازار سخت افزار کامپیوتر ایران نیستند مثل network 5g هنوز در ایران نیامده ببخشید مادربرد p3 gigabayte
یا مادربردASUSP5kplse
سلام خدمت شما همراه گرامی ممنون که دیدگاه خود را با ما به اشتراک گذاشتید