دانستنی موبایل

پاک کردن ویروس گوشی های اندرویدی (0 تا 100 حذف ویروس)

ویروسی شدن گوشی مشکلاتی را برای دارنده­ی آن ایجاد می­کند. اگر با این مشکل مواجه هستید و به دنبال اطلاعاتی در خصوص ویروسی شدن گوشی­های اندروید و نحوه پاک کردن آن هستید، تا انتهای این مقاله کامل و جامع ما را همراهی کنید.

پاک کردن ویروس گوشی­های اندرویدی

آیا گوشی­های اندرویدی نیز دچار مشکل ویروسی شدن می­شوند؟ آیا ویروس یابی گوشی­های اندرویدی به اندازه­ی ویروس کشی در ویندوز سخت است؟ اگر گوشی دچار ویروس شود، چه مشکلاتی پیش خواهد آمد؟ آیا نصب آنتی ویروس به حل این مشکل کمکی خواهد کرد؟ احتمالا پاسخ این سوالات ذهن شما را هم درگیر کرده است.

قصد داریم در این مقاله ضمن پاسخ دادن به تمام این سوالات، راهنمای جامعی برای پاک کردن گوشی­های اندرویدی از ویروس ارائه کنیم. در صورتی که در هر کدام از مراحل شرح داده شده، سوال یا ابهامی برای­تان پیش آمده، آن را با کارشناسان پشتیبانی ما در میان بگذارید تا شما را راهنمایی کنند. در ادامه­ی مقاله با همراه باشید.

گوشی های موبایل به همراه تخفیف های ویژه مبیت را ببینید : قیمت گوشی 

ویروسی شدن گوشی­های اندرویدی

نخستین پرسش این است که آیا امکان ویروسی شدن گوشی­های اندرویدی وجود دارد؟ در جواب باید گفت که بله. دستگاه­های اندرویدی نیز می­توانند به دلیل دانلود و نصب بدافزارها ویروسی شده و دچار اختلال در عملکرد شوند. مشکلاتی که به دلیل ویروسی شدن گوشی و تبلت ایجاد می­شوند، می­توانند انواع و سبک متفاوتی داشته باشند. برای مثال، ممکن است بدافزار نصب شده روی گوشی همراهتان کد مخربی داشته باشد که اطلاعات مخاطبین گوشی تان را سرقت کند و بدافزار دیگری با استفاده از اینترنت گوشی­تان اطلاعات مختلفی را رد و بدل کند.

اما مشکلی اصلی و تقریباً مشترک ایجاد شده توسط ویروس­ها و بدافزارها، بالا بردن میزان مصرف شارژ گوشی است. دلیل خالی شدن سریع شارژ این است که ویروس­ها و بدافزارهای به طور مرتب در پس زمینه گوشی­تان مشغول رد و بدل کردن اطلاعات هستند. بنابراین ویروسی شدن گوشی­های اندرویدی اصلا دور از ذهن نیست.

از کجا بفهمیم گوشی اندرویدی ویروسی شده است؟

همانطور که گفتیم ویروسی شدن گوشی­های اندرویدی می­توانند عملکرد آن­ها را مختل کنند. ویروسی شدن نشانه هایی دارد، که کاربر با کمی دقت می­تواند متوجه آنها شود. برخی از علائم اصلی که می­توانند نشانه ویروسی شدن گوشی شما باشند، از این قرارند:

  •   پایین آمدن سرعت و کند شدن گوشی
  •   بالا رفتن سرعت تمام شدن باطری
  •   باز شدن خودکار بعضی از اپلیکیشن (برای مثال رجوع کنید به مقاله­ی «جلوگیری از باز شدن خودکار تلگرام و دعوت ناخواسته به کانال­ها»)
  •   بالا رفتن مصرف اینترنت گوشی بدون دلیل خاص
  •   نمایش تبلیغات عجیب به شکل پاپ آپ (Pop-up)
  •   داغ شدن بی دلیل گوشی

     

موارد بالا جزء اصلی ترین دلائل ویروسی شدن گوشی­های اندرویدی هستند. ابتدا باید بدانیم گوشی­ها چگونه ویروسی می­شوند.

 

گوشی­های اندرویدی چطور ویروسی می­شوند؟

ویروسی شدن گوشی­های اندرویدی دلیل نسبتاً ساده و مشخصی دارد. ویروس هایی که گوشی­های اندرویدی را آلوده می­کنند، به شکل کد در دل اپلیکیشن­های مخرب قرار داده شده­اند. نصب این دسته اپلیکیشن­ها باعث راه­اندازی این کدهای مخرب می­شوند. به این ترتیب، نصب اپلیکیشن هایی که ملقب به بدافزار، تنها راه ویروسی شدن گوشی­های اندرویدی است. برای جلوگیری از این اتفاق باید به مسائل امنیتی دقت کنید. مهم­ترین نکته دانلود اپلیکیشن­ها ار گوگل پلی استور (Google Play Store) است. برای دانلود و نصب نرم افزارها از این منبع استفاده کنید تا گرفتار ویروس­ها و بدافزارها نشوید.

همانطور که گفته شد، بر خلاف سیتم عاملی مانند ویندوز، در اندرویید تنها راه آلوده شدن گوشی به ویروس و بدافزار نصب کردن اپلیکیشن مخرب است. برای مثال، رفتن به سایت­هایی که تبلیغات مخرب­شان به شکل پاپ آپ  (Pop-up) هستند، باعث ویروسی شدن گوشی اندرویدی نخواهد شد. اما اگر آن تبلیغات دارای لینک دانلود یک اپلیکیشن خاص باشد و شما پس از دانلود آن را روی گوشی­تان را نصب کنید، تا حد زیادی مطمئن باشید که احتمال ویروسی شدن گوشی­تان وجود دارد.

چگونه می­توان گوشی­های اندرویدی را از ویروس پاک کرد؟

تصور کنید گوشی اندرویدیتان ویروسی شده است و باید راهی برای حل این مشکل پیدا کنید. چطور می­توان ویروس موجود در گوشی را از بین برد؟ تنها راه پاک کردن ویروس از گوشی­های اندرویدی حذف کردن اپلیکیشن یا بدافزار دارای آن کد مخرب است. به جز این لازم نیست کار خاص دیگری انجام دهید. می­توانید برای رهایی از ویروس­ها، روش­های زیر را امتحان کنید:

  حذف کردن بدافزاری که دارای ویروس است:

ساده ترین راه برای از بین بردن ویروس گوشی­های اندرویدی این است که بدافزار دارای آن ویروس شناسایی و از گوشی حذف شود. می­توان گفت با حذف بدافزار فعالیت مخرب ویروس نیز غیر فعال و حذف می­شود. اگر به دنبال اطلاعاتی در خصوص چگونگی پاک کردن ویروس از گوشی­های اندرویدی هستید، پیشنهاد می­کنیم مقاله­ی «حذف ویروس اندرویدی از گوشی در سه مرحله ساده» را بخوانید.

  نصب کردن آنتی ویروس روی گوشی:

آنتی ویروس های خوبی مانند Bitdefender، Outlook Security، Zemana Mobile Antivirus برای سیستم عامل اندروید وجود دارند که امکان شناسایی و حذف اپلیکیشن­های مخرب و بدافزارها را فراهم می­کنند. ترتیب کار از این قرار است که با نصب یکی از این آنتی ویروس­ها و اسکن اپلیکیشن­های نصب شده در گوشی، اپلیکیشن مخرب را شناسایی کرده و با حذف آن گوشی اندرویدیتان را از ویروس پاک کنید. اگر علاقه مندید در خصوص آنتی ویروس­های خوب اندرویدی اطلاعات بیشتری کسب کنید مقاله­ی «15 آنتی ویروس اندرویدی برتر موجود (همراه با لینک دانلود» را بخوانید.

  ریست فکتوری (Reset Factory) کردن گوشی:

ریست فکتوری (Reset Factory) کردن گوشی عملاً تمام اپلیکیشن­های نصب شده روی گوشی را پاک می­کند، به این ترتیب عملاً بدافزاری که مسئول ویروسی کردن گوشی پاک خواهد شد. از این روش در صورتی استفاده کنید که نتوانید اپلیکیشن مخرب یا بدافزار نصب شده روی گوشی را پیدا کنید، یا آنتی ویروس هم نتواند این اپلیکیشن­ها را پیدا کند. در این شرایط ریست فکتوری (Reset Factory) کردن می­تواند به پاک شدن گوشی همراه­تان از ویروس کمک کند.

روش­هایی که در بالا گفته شد، روش­های اصلی برای پاک کردن ویروس گوشی­های اندرویدی هستند. به یاد داشته باشید که با حذف اپلیکیشن مخرب یا بدافزار از گوشی اندرویدی، ویروس فعال در آن اپلیکیشن به طور کامل پاک می­شود. غیر ممکن است که با حذف یک اپلیکیشن کد ویروسی فعال آن در گوشی باقی بماند.

 

چطور گوشی اندرویدی خود را از خطر ویروسی شدن حفظ کنیم؟

قطعا پیش­گیری بسیار عاقلانه­تر و بهتر از درمان است. بنابراین بهترین روش مبارزه با ویروس­های اندرویدی این است که از ورودشان به گوشی جلوگیری کنیم؟ به این ترتیب، به جای اینکه به دنبال روش­های پاک کردن گوشی از ویروس باشیم، بهتر است دنبال روش­های جلوگیری از ویروسی شدن باشیم. برخی از مهم­ترین و موثرترین مسائل در این خصوص، شامل این موارد هستند:

  اپلیکیشن­های لازم از منابع معتبر دانلود کنید:

سعی کنید اپلیکیشن­های اندرویدی مورد نیازتان را همیشه از گوگل پلی استور (Google Play store) دانلود کنید. زیرا این منبع اغلب اپلیکیشن­ها را از جهت ویروس و بدافزار و کدهای مخرب کنترل می­کند. عموماً اپلیکیشن­های مخرب و بدافزارهایی به دلیل اینکه نرم افزارها از منابع غیر معتبر دانلود می­شوند، به گوشی راه پیدا می­کنند.

  قبل از دانلود دسترسی اپلیکیشن­ها را کنترل کنید:

قبل از اینکه برنامه ای را از گوگل پلی استور (Google Play Store) دانلود کنید، دسترسی آن را چک کنید. یک برنامه مخرب احتمالاً دسترسی­های عجیبی دارد. برای مثال اگر اپلیکیشن پخش ویدئویی مخرب باشد، ممکن است از شما اجازه دسترسی به لیست مخاطبان­تان را بگیرد که درخواست عجیبی بوده و می­تواند نشان از بدافزار بودن آن اپلیکیشن داشته باشد.

  یک آنتی ویروس خوب و با کیفیت نصب کنید:

شاید خاطره خوش یا نتیجه­ی خوب از نصب کردن آنتی ویروس روی گوشی­تان نداشته باشید، اما به هر حال داشتن آنتی ویروس از نداشتنش بهتر است. بنابراین آنتی ویروس خوبی که توانایی شناسایی اپلیکیشن­های مخرب و بدافزارها را داشته باشد روی گوشی خود نصب کنید.

  اندروید خود را بروزرسانی (آپدیت) کنید:

همیشه سیستم عامل اندروید خود را به روز کنید. اغلب آپدیت های اندرویدی لایه­های امنیتی جدیدی به دستگاه اضافه می­کنند که می­تواند جلوی فعالیت اپلیکیشن­های مخرب و بدافزارها را گرفته و گوشی را در برابر ویروس­ها محافظت کند.

اگر به مواردی که در بالا گفته شد، دقت کنید، می­توانید تا حد زیادی مطمئن باشید که برای گوشی اندرویدتان مشکلی پیش نخواهد آمد و نیازی به پاک کردن گوشی از ویروس وجود نخواهد داشت. مهم­ترین نکته ای که رعایت کردنش تاثیر بسیاری در حفاظت از گوشی­های اندرویدی در برابر ویروس دارد، دانلود کردن اپلیکیشن­های مورد نیاز از گوگل پلی استور (Google Play Store) است.

کلام پایانی

در این مقاله سعی کردیم به پاک کردن گوشی­های اندروید از ویروس­ها بپردازیم و راه­های انجام این کار و همچنین جلوگیری از ورود ویروس را آموزش دادیم. در صورتی که در خصوص هر کدام از این مراحل سوال یا ابهامی دارید، آن را با کارشناسان واحد پشتیبانی ما در میان بگذارید، تا شما را راهنمایی کنند. از اینکه تا انتهای مقاله ما را همراهی کردید، از شما سپاس­گزاریم. 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا