وان پلاس، ستاره جدید دنیای تکنولوژی، برخاسته از آسیا
وان پلاس یک شرکت لوازم الکترونیکی مصرفی در چین است که دفتر مرکزی آن در شنژن، گوانگدونگ قرار دارد. تمام مالکیت وانپلاس به شرکت Oppo تعلق دارد که به نوبه خود مالکیت تعدادی از برندهای چینی مطرح دیگری که در بازار لوازم الکترونیک فعالیت دارند را نیز در اختیار دارد. تعدادی از شناخته شدهترین برندهای دیگری که به اوپو تعلق دارند، شامل Vivo، Realme و iQOO و شرکتهای تابع BBK Electronics میباشند. One Plus در زمینههای متعددی فعالیت دارد. اما دو زمینهای که وان پلاس به طور جدی روی آنها تمرکز دارد، گوشی های هوشمند و هدفون های بی سیم است که امکان خرید انواع آنها را برای مشتریان فراهم کرده.
OnePlus توسط Pete Lau و Carl Pei در ۱۶ دسامبر ۲۰۱۳ برای توسعه یک گوشی هوشمند پرچمدار رده بالا با سیستم عامل CyanogenMod (یک سیستم عامل منبع باز برای گوشیهای موبایل که بر اساس اندروید طراحی شده است) تاسیس شد تا گوشی هوشمندی به اسم One Plus One تولید و عرضه کنند. از آن زمان تاکنون، وان پلاس در دهههای ۲۰۱۰ و ۲۰۲۰ به کار تولید و عرضه انواع گوشی موبایل و هدفون بی سیم و تعدادی از لوازم الکترونیک و گجتهای دیگر پرداخته تا امکان خرید آنها را برای علاقه مندان فراهم کند. در حال حاضر امکان خرید انواع گوشی و هدفون وان پلاس وجود دارد.
چیزی که وانپلاس را مطرح کرد، فراهم آوردن امکان خرید انواع گوشی و هدفون های باکیفیت بود. شرکتهای چینی که قبل از وانپلاس فعالیت میکردند، گاها برای کاهش قیمت محصولات خود، از یکسری ویژگیها و قابلیتها صرف نظر میکردند. اما وانپلاس با تمرکز روی کیفیت، باعث شد تا مردم با خرید انواع گوشی و هدفون وان پلاس حس کار کردن با یک محصول رده بالا و باکیفیت را به دست بیاورند. این دیدگاه، هنوز هم تا امروز نسبت به محصولات این برند وجود دارد و میتوان آنها را جزو باکیفیتترین و بهترین محصولات موجود در بازار در نظر گرفت.
این برند تا مدتی طولانی فقط محصولات پرچمدار و رده بالا تولید میکرد تا افرادی که قصد خرید انواع گوشی و هدفون رده بالا دارند، فقط به سراغ وان پلاس بروند. سال ۲۰۲۰ اولین گوشی میانردهی این شرکت بعد از One Plus X که در سال ۲۰۱۵ عرضه شده بود، ساخته شد و با اسم One Plus Nord عرضه گردید. دستگاهی که شروع کنندهی یک روند استراتژیک جدید در خط تولید این برند بود تا امروزه به عنوان یک سری مجزا به فعالیت خودش ادامه دهد. امروزه سری Nord به عنوان سری میانردهی وانپلاس در نظر گرفته میشود. Carl Pei که پیش از این به عنوان یکی از دو موسس برند OnePlus معرفی کردیم، تا زمان خروجش از این شرکت در اکتبر ۲۰۲۰ بر کار طراحی و بازاریابی محصولات این برند نظارت داشت و سپس برند جدیدی به اسم Nothing را تاسیس کرد تا نوآوریهای جدیدی به صنعت موبایل اضافه کند. برندی که اولین گوشی آن با اسم Nothing Phone ۱ حسابی جنجالی شد.
انواع گوشی وان پلاس
پیش از این که انواع گوشی های وان پلاس که در حال حاضر در لاین آپ محصولات این برند وجود دارند را معرفی کنیم، لازم است یک مرور سریع بر فعالیتهای قبلی این شرکت در بازار گوشیهای موبایل هوشمند داشته باشیم. یکی از اهداف اصلی بنیان گذاران این برند، طراحی و ساخت یک گوشی هوشمند بود که بین کیفیت و قیمت آن تعادل وجود داشته باشد و در واقع، ضمن برخورداری از کیفیت بالا، قیمت کمتری هم از گوشیهای دیگر در سطح خود داشته باشد. با تمرکز روی این هدف، گوشی هوشمند One Plus One در آوریل سال ۲۰۱۴ رونمایی شد تا آغاز کنندهی مسیر ساخت انواع گوشی وان پلاس باشد.
One Plus One دارای تفاوتهای عمده و گستردهای با رقبای خود بود؛ بهخصوص نسبت به گوشیهای پرچمدار و مطرحی که توسط تولید کنندگان بزرگ گوشیهای موبایل ساخته و عرضه شده بودند. یکی از این تفاوتها، برخورداری از سیستم عامل CyanogenOS محسوب میشد که در ابتدا، قرار بود در انواع گوشی وان پلاس که در آینده تولید خواهند شد نیز به کار برود. اگرچه این سیستم عامل یک سری ایرادات و مشکلات فنی داشت، اما منبع باز بودن و دادن آزادی عمل کافی به توسعه دهندگان و نسبتِ عملکرد به قیمت آن در مقایسه با سخت افزاری که در اختیار داشت، باعث شد تا مورد توجه قرار بگیرد. در اواخر سال ۲۰۱۴ برنامههایی برای توسعه این برند در کشورهای دیگر انجام شد.
پس از چین به عنوان زادگاه این برند، اولین کشوری که وان پلاس در آن توسعه یافت، هند بود که توانست تا قبل از پایان سال ۲۰۱۴ بیش از ۲۵ شعبهی خدماتی در این کشور تاسیس کند. از سال ۲۰۱۵ اولین پایههای توسعهی این برند در سایر کشورهای شرق آسیا و صادرات به اروپا بنا نهاده شد تا انواع گوشی وان پلاس بیشتر شناخته شوند. همچنین، در همین سال، این شرکت از اولین گوشی میانرده خود به اسم One Plus X رونمایی کرد تا تنوع بیشتری به لاین آپ انواع گوشی وان پلاس بدهد. بدین ترتیب، با فراهم شدن امکان خرید انواع بیشتری از گوشی های وان پلاس طیف مخاطبان این شرکت نیز بیشتر شد. با توجه به این امر، انواع گوشی وان پلاس را میتوان به دو دسته تقسیم کرد که در ادامه، به آنها میپردازیم.
گوشی های پرچمدار
اولین دسته از انواع گوشی وان پلاس عبارت هستند از گوشیهای پرچمدار این شرکت که با اسم One Plus عرضه میشوند و در انتهای اسم آنها هم معمولا یک عدد وجود دارد که مشخص کنندهی سریِ آنها هم هست. OnePlus ۸ و OnePlus ۹ و OnePlus ۱۰ به همراه مدلهای Pro آنها، برخی از انواع گوشی های وان پلاس در لاین آپ پرچمدار این شرکت هستند. در این میان، گوشیهایی با اسامی دیگری نظیر OnePlus 8T و OnePlus 9T و OnePlus 10T هم وجود دارد که دارای پسوند T هستند و آنها هم جزو گوشیهای پرچمدار این شرکت محسوب میشوند. همانطور که اشاره شد، ساخت گوشیهای پرچمدار، از ابتدا هدف و تمرکز اصلی این برند بود. به همین دلیل، اکثر افراد هنوز هم این برند را یک سازندهی گوشیهای پرچمدار میدانند. میتوان گفت که تخصص اصلی وانپلاس ساخت گوشیهای پرچمدار است.
گوشی های میانرده
هر گوشی هوشمندی از OnePlus که دارای پسوند Nord در اسم خود باشد، جزو انواع گوشی های میانرده وان پلاس در نظر گرفته میشود. وانپلاس با هدف توسعهی بازار خود و ایجاد تنوع بیشتر در لاین آپ گوشیهای هوشمند خود، خط تولید مدلهای میانرده را مجددا پس از چندین سال راه اندازی کرد. تا قبل از شروع به کار سری Nord، آخرین و تنها گوشی میانرده این شرکت OnePlus X بود که سال ۲۰۱۵ ساخته شد. در واقع، سری Nord اولین سری از گوشیهای میانرده این برند در نظر گرفته میشود. تا قبل از آن، وانپلاس یک سری اختصاصی برای ساخت گوشیهای میانرده نداشت. برخی از مدلهای این سری عبارت هستند از OnePlus Nord 2T، OnePlus Nord N20، OnePlus Nord ۲، OnePlus Nord CE ۲ و همینطور OnePlus Nord CE 5G.
خرید گوشی وان پلاس
در سال ۲۰۲۱ وان پلاس همکاری خود با Oppo را به طور رسمی آغاز کرد. در ژانویهی همین سال، این دو شرکت تیمهای تحقیقات سخت افزاری خود را با یکدیگر ادغام کردند. در جولای ۲۰۲۱، وان پلاس سیستم عامل OxygenOS خود که بر پایه اندروید طراحی شده بود و از زمان عرضه گوشی OnePlus X در تمام گوشیهای این شرکت به کار برده شده بود را با سیستم عامل ColorOS شرکت Oppo ترکیب کرد تا هر دو از یک پایگاه کد استفاده کنند و یک اکوسیستم یکپارچه و هماهنگ به وجود بیاورند. از زمانی که این تغییرات صورت گرفته است، خرید گوشی وان پلاس دلایل منطقی بیشتری پیدا کرده. زیرا کاربران فرصت استفاده از تجربههای دو شرکت بزرگی که سابقهی سالها فعالیت و موفقیتهای چشمگیر در بازار داخلی خودشان دارند را به دست آوردهاند.
جالب است که بدانید برای خرید اولین گوشی های وان پلاس باید دعوتنامه میگرفتید و فقط به این صورت بود که میتوانستید گوشیهای این شرکت را خریداری کنید. بدین معنی که فقط از طریق سیستمی عرضه میشدند که به موجب آن مشتریان باید حتما برای دریافت دعوتنامهی این شرکت ثبت نام میکردند تا امکان خرید گوشی وان پلاس مورد نظرشان در فواصل زمانی نامنظم را به دست بیاورند. در آن زمان ادعا میشد که وجود چنین سیستمی برای کنترل کردن تقاضای بسیار زیادی که برای گوشیهای این شرکت وجود داشت، ضروری بود. این سیستم سرانجام در سال ۲۰۱۶ با عرضهی گوشی OnePlus ۳ متوقف شد.
معرفی این گوشی هم به شکل جالبی از طریق یک رویداد واقعیت مجازی که مردم هم امکان تعامل برقرار کردن در آن را داشتند، انجام شد. OnePlus این رویداد را به عنوان اولین تجربه خرید VR در جهان معرفی کرد. یک روز پس از این رویداد نیز امکان خرید گوشی وان پلاس ۳ در چین، هند، آمریکای شمالی و اتحادیه اروپا فراهم شد. در ادامه، کمی زمان را سریع میکنیم و برخی از بهترین گوشی های وان پلاس که در حال حاضر در بازار قابل دسترس و قابل خرید هستند را معرفی خواهیم کرد.
One Plus ۱۰ Pro
یکی از بهترین گوشی های حال حاضر قابل خرید وان پلاس OnePlus ۱۰ Pro است. این گوشی ویژگیهای پرشماری نسبت به قیمت خود ارائه میدهد. یک نمایشگر بزرگ در آن وجود دارد که از کیفیت و مشخصات بسیار شاخصی برخوردار است. این نمایشگر ۶.۷ اینچ اندازه دارد و از یک پنل AMOLED استفاده میکند که از دیدن آن لذت بسیار زیادی خواهید برد. حداکثر روشنایی آن به ۱۳۰۰ نیت میرسد که باعث میشود برای استفاده در هر شرایطی مناسب باشد. همچنین، از نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتزی هم برخوردار است که میتواند یک تجربهی بسیار نرم و روان از بازی کردن و دیدن هرگونه محتوای ویدیویی در اختیار شما قرار دهد.
مشخصات دوربینهای این گوشی، شاید به اندازه رقبای آن که در این رده از بازار و در این محدودهی قیمتی وجود دارند، شاخص به نظر نرسد. اما هنوز هم به شما اجازه میدهد تا عکسهای فوق العاده باکیفیتی بگیرید. OnePlus ۱۰ Pro دارای یک ستاپ دوربینهای سه گانه است که از یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی با گشودگی دهانهی دیافراگم f/1.8 به عنوان دوربین اصلی، یک سنسور ۵۰ مگاپیکسلی با گشودگی دهانه دیافراگم f/2.2 به عنوان دوربین فوق عریض و یک سنسور ۸ مگاپیکسلی با گشودگی دهانه دیافراگم f/2.4 به عنوان دوربین تله فوتو تشکیل شدهاند.
دوربین اصلی گوشی OnePlus ۱۰ Pro به عنوان یکی از بهترین گوشی های قابل خرید وان پلاس تصاویری روشن با رنگ و لعاب درخشان ثبت میکند. این در حالی است که دوربین فوق عریض و تله فوتوی آن هم عملکردهای قابل توجهی ارائه میدهند. درخصوص سایر ویژگیهای شاخص OnePlus ۱۰ Pro نیز میتوان به توانایی شارژ شدن با سرعت فوق العاده زیاد، شارژدهی مناسب و همینطور عملکرد سخت افزاری فوق العاده سریع و قوی اشاره کنیم که باعث میشوند استفاده از این گوشی بسیار لذت بخش و جذاب باشد.
One Plus 10T
از برخی جنبهها، OnePlus 10T حتی از OnePlus ۱۰ Pro هم گوشی بهتری است. این گوشی از یک چیپست قدرتمندتر و سریعتر به اسم Snapdragon ۸ Plus Gen ۱ بهره میبرد و توانایی پشتیبانی از سرعت شارژ بیشتری هم دارد که میتواند به ۱۵۰ وات برسد. به غیر از موارد ذکر شده، در سایر جنبهها یا مشابه OnePlus ۱۰ Pro است یا کمی از آن پایینتر قرار میگیرد که البته، ایراد خاصی ندارد. زیرا قیمت کمتری هم از OnePlus ۱۰ Pro دارد. با این اوصاف، زمان تصمیم گیری برای خرید هر یک از این دو گوشی وان پلاس باید اولویتهای خود را بدانید و به خوبی تصمیم بگیرید. اگر ترجیح میدهید گوشیتان سریعتر شارژ شود یا چیپست قدرتمندتر و سریعتری داشته باشد، باید OnePlus 10T را انتخاب کنید.
همچنین، اگر گوشی ارزانتری هم میخواهید، باید OnePlus 10T را انتخاب کنید. جدا از قدرت شارژ و چیپست به کار رفته در این گوشی که جای هیچ بحثی باقی نمیگذارند، سایر ویژگیها و جنبههای این گوشی را هم میتوان مورد ستایش قرار داد. نمونهی بارز این ویژگیها، نمایشگر ۶.۷ اینچی زیبا و درخشانی است که در آن به کار رفته. تنها موردی که میتوانیم اشاره کنیم تا از آن آگاهی داشته باشید، این است که شاید دوربینهای به کار رفته در OnePlus 10T انتظاراتتان را برآورده نکنند و آنطوری که فکر میکنید، ظاهر نشوند.
علاوه بر این، شارژدهی باتری آن نیز تعریفی ندارد. اگر گیمر و علاقه مند به انجام بازیهای موبایل هستید و قصد خرید گوشی وان پلاس پرچمدار دارید اما قیمت OnePlus ۱۰ Pro برایتان زیاد است، میتوانید به سراغ مدل 10T این شرکت بروید که هم از چیپست بهتر و قدرتمندتری برخوردار است و هم سرعت شارژ بیشتری دارد که یکی از مسائل پراهمیت برای گیمرهاست.
خرید هدفون وان پلاس
از ابتدای سال ۲۰۱۵ وانپلاس تلاش خود برای گسترش در سایر کشورهای آسیای شرقی را آغاز کرد و بدین منظور، همکاریهای جدیدی با اوپراتورهای داخلیِ این مناطق شروع کرد. سه سال بعد در می ۲۰۱۸ امکان خرید اولین هدفون وان پلاس فراهم شد. اولین هدفون وان پلاس که برای خرید در دسترس قرار گرفت، OnePlus Bullets Wireless نام داشت که امروزه به یک سری تبدیل شده و هدفونهای پشت گردنی وان پلاس را تشکیل داده است. در سپتامبر همان سال، پس از استقبالی که از خرید اولین هدفون وان پلاس صورت گرفت، این شرکت تصمیم گرفت تا در بازار یک سری از محصولات الکترونیکی دیگر هم فعالیت خود را آغاز کند. اما از سال ۲۰۲۰ توجه بیشتری به بازار هدفون بی سیم کرد و امکان خرید مدلهای بیشتری را فراهم نمود.
در این سال OnePlus Buds را عرضه کرد که معرفی آن، با رونمایی از OnePlus Nord، اولین گوشی میانرده این شرکت پس از سالهای طولانی، همزمان شد. در حال حاضر OnePlus Buds را میتوان لاین آپ اصلی هدفون های بی سیم وان پلاس در نظر گرفت که مدلهای زیادی در آن قابل خرید هستند. خرید هدفون وان پلاس با مدلهای بیشتری که تاکنون از این لاین آپ عرضه شده، تسهیل شده است. اما هدفون های قابل خرید وان پلاس هنوز جای پیشرفت و توسعهی بسیار بیشتری دارند. در واقع، پتانسیل بسیار خوبی در آنها وجود دارد که هنوز به طور کامل از آن استفاده نشده است و به رشد و شکوفایی کامل نرسیدهاند.
برخی از مدلهای هدفون های بی سیم وان پلاس که در حال حاضر قابل خرید هستند، شامل Buds Pro، Buds Z، Buds Z2، Buds N و AirPods Pro میشوند. برند وان پلاس علاوه بر فراهم کردن امکان خرید هدفون در یک سری از بازارهای دیگر در زمینه گجتهای پوشیدنی و محصولات الکترونیک نیز فعالیت میکند. این زمینهها شامل ساعت هوشمند، تلویزیون و دستبندهای ورزشی و یک سری از زمینههای دیگر میشوند که وانپلاس هنوز فعالیت جدی خود در آنها را شروع نکرده است. در ادامه، به معرفی مختصر برخی از هدفون های شاخص وان پلاس که قابل خرید هستند، میپردازیم.
One Plus Buds Pro
One Plus Buds Pro یکی از بهترین هدفون های بی سیم قابل خرید از برند وان پلاس در نظر گرفته میشود. این هدفون از فناوری حذف نویز بهبود یافتهی پیشرفته بهره میبرد و توانایی تشخیص نویز محیطی خودکار هم در اختیار دارد. همچنین، اجازه میدهد که میزان نویز محیطی که میتوانید بشنوید را هم تنظیم کنید. این هدفون قابلیتی به اسم Warp Charging دارد که به شما اجازه میدهد تنها با ۱۰ دقیقه شارژ کردن هدفونها، به مدت ۱۰ ساعت با آنها موسیقی گوش دهید. شارژدهی این هدفون نیز در مجموع، به ۳۸ ساعت (با احتساب کیس شارژ) میرسد. زمانی که خود هدفونها به طور کامل فول شارژ شده باشند، به شما اجازه میدهند به مدت حداکثر ۵ ساعت از آنها استفاده کنید. اما اگر ANC یا سیستم حذف نویز غیرفعال باشد، اجازه استفاده تا سقف ۷ ساعت هم به شما خواهند داد.
در این هدفون، دو درایو داینامیک ۱۱ میلی متری به کار برده شده است که قدرت باس بسیار زیادی دارند و میتوانند یک صدای قوی تولید کنند که شما را به شور و شوق خواهد انداخت. اتصال این هدفون نیز به صورت یکپارچه انجام میشود. فقط کافی است کیس شارژر را باز کنید تا هدفونها به صورت خودکار به گوشیتان متصل شوند. این هدفون دارای فناوری کاهش نویز در حین برقراری تماس یا ENC است که سه میکروفون برای آن در نظر گرفته شده است. همچنین، از تاخیر فوق العاده کمی برخوردار میباشد که فقط ۹۴ میلی ثانیه است و از اتصال بلوتوث ۵.۲ استفاده میکند که ضمانت یک اتصال پایدار و قدرتمند است. این هدفون، استاندارد IP55 دارد و میتواند در برابر عرق، آب و گرد و غبار هم مقاومت کند.
One Plus Buds
صدای این هدفون کاملا بلند و واضح است. وجود سه میکروفون به همراه الگوریتم کاهش نویز منحصر به فرد، به افزایش وضوح هدفون کمک میکند. این محصول ضد عرق است و به شما اجازه میدهد زمان انجام سنگینترین فعالیتهای ورزشی هم از آن استفاده کنید. همچنین، دارای صدایی کاملا غنی، شفاف و عمیق است. در واقع، در این محدودهی قیمت، صدای آن غیر قابل رقابت با محصولات دیگر است. One Plus Buds اجازه لذت بردن از صدای استریوی 3D میدهد و با توانایی سازگاری با Dolby Atmos و همینطور Dirac Audio Tuner کیفیت صدای فوق العادهای در اختیارتان قرار میدهد. سرعت اتصال و هماهنگی این هدفون بسیار زیاد است و به شما اجازه میدهد که بدون هیچ تاخیری، از گوش دادن به موسیقی لذت ببرید.
One Plus Buds به منظور اینکه با انواع و اقسام شرایط سازگاری داشته باشد، طراحی شده است. گواهینامهی IPX4 در اختیار دارد که توانایی مقاومت در برابر قطرههای آب به این هدفون میدهد. بنابراین، اگر به دنبال خرید هدفون وان پلاس هستید که بتوانید در بارندگی هم از آن استفاده کنید، One Plus Buds گزینه خوبی است. اگر کیس شارژ را هم حساب کنیم، مجموع ساعاتی که قادر به استفاده از این هدفون خواهید بود، به ۳۰ ساعت میرسد. همچنین، تنها با ۱۰ دقیقه شارژ کردن هدفونها شارژ کافی برای استفادهی مجدد از آنها به مدت ۱۰ ساعت دیگر را هم به دست خواهید آورد. One Plus Buds یک هدفون لمسی است که به شما اجازه میدهد برخی از اعمالِ قابل انجام را شخصی سازی کنید و هر عملی که مد نظر دارید را انتخاب نمایید.